25n
25N
25N

Ontinyent projecta una transformació global de la ciutat gràcies a les ajudes europees

S’ha presentat l’estratègia per a executar els 5 milions d’euros del projecte EDUSI finançat amb fons FEDER

Ontinyent projecta una transformació global de la ciutat gràcies a les ajudes europees

L’Ajuntament d’Ontinyent ha impulsat el pla d’execució de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible Integrada (EDUSI), el full de ruta confeccionat des del consistori per executar els 5 milions d’euros obtinguts en la legislatura passada dins d’aquest programa finançat amb Fons FEDER.

L’alcalde Jorge Rodríguez destaca que l’execució d’aquestes ajudes “permetrà seguir avançant cap a una ciutat més sana, innovadora, igualitària i integradora on la gent decidisca quedar-se i vindre a viure”

Un camí que, segons l’alcalde Jorge Rodríguez, “permetrà seguir avançant cap a una ciutat més sana, innovadora, igualitària i integradora on la gent decidisca quedar-se i vindre a viure”. Segons confirma Rodríguez “no seran sols actuacions en zones concretes, sinó que aquest programa transformarà la ciutat globalment de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Unió Europea, al 50%. Estan programades 9 actuacions, però si ho fem bé, igual ens ixen algunes més”.

Per al primer edil, els objectius de ciutat marcats pel Govern d’Ontinyent “estan alineats amb els objectius de l’Estratègia UE 2020, dirigida a aconseguir una economia intel·ligent, sostenible i integradora. Tant és així que se’ns va aprovar el desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI-ONTINYENT), finançat al 50% pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), que permetrà l’execució de projectes per un import de quasi 5 milions d’euros, alguns d’ells ja en procés de licitació o adjudicació”.

Des del lloc web www.ontinyentevoluciona.com/edusi es podrà seguir l’evolució del projecte amb el qual s’invertiran, en concret, 4.944.086 euros per millorar les condicions socials, econòmiques i ambientals de la capital de la Vall d’Albaida.

NOU ACTUACIONS PREVISTES

Les actuacions inclouran un Objectiu Temàtic de Tecnologies de la Informació (492.000 euros) que tindrà en compte la transversalitat de la perspectiva de gènere i la no discriminació de cap mena, i que inclourà accions com la transformació de la planta baixa de l’edifici de la Casa Compte en un Punt Interactiu d’Atenció a la Ciutadania. L’Objectiu Temàtic d’Economia Baix en Carbó té un pressupost d’1.013.537,63 euros i és el més avançat, amb accions com la compra de dos autobusos nous de baixes emissions; la reforma del pavelló vell del poliesportiu; l’anell ciclo-peatonal, o el nou sistema de préstec de bicicletes elèctriques.

Segons confirma Rodríguez “no seran sols actuacions en zones concretes, sinó que aquest programa transformarà la ciutat globalment de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Unió Europea, al 50%”

Amb l’Objectiu de Foment de Patrimoni Cultural i Natural, es contempla l’execució de la segona i definitiva fase de les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de Revert i la seua transformació en Museu del Tèxtil Valencià, per al qual es destinen 754.000 euros. Dins el programa EDUSI també es finançaran 632.000 dels 3 milions d’euros d’inversió prevista al projecte de Regeneració del barri de la Cantereria. La lluita contra l’exclusió social serà altre dels eixos i, per això, dels vora 2 milions d’euros d’aquest Objectiu Temàtic, es destinarà el 50% a generar habitatge públic i un centre intergeneracional, a més de recuperar l’entorn de l’antic Molí. Igualment es destinaran 479.500 euros a crear un espai de formació i d’inserció sociolaboral; i es reactivarà comercialment l’entorn del Mercat Municipal, amb la reforma del seu entorn i la instal·lació d’escales mecàniques.

MUSEU DEL TÈXTIL DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Les instal·lacions del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, situat a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent, obriran les portes a finals d’aquest any o durant les primeres setmanes de 2021, segons com afecte els últims treballs l’evolució de la pandèmia.

El darrer mes de juliol quedava enllestit l’edifici principal i actualment es treballa en la urbanització de l’accés a les instal·lacions des del carrer Músic Úbeda.

Les instal·lacions del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana obriran les portes a finals d’aquest any o durant les primeres setmanes de 2021

Aquesta vella reivindicació permetrà recuperar un edifici d’arquitectura industrial de primer nivell per al seu ús com a espai creatiu, divulgatiu i d’impuls al sector. A més de l’espai expositiu de prop de 600 m² es comptarà amb una zona d’oficines que serviran com a seu de la patronal valenciana del tèxtil, ATEVAL, i una parcel·la adjacent de 1.300 m² amb arbrat i mobiliari urbà.

Les obres tenen un pressupost global de 900.000 euros dels quals 700.000 són aportats per la Generalitat Valenciana segons un conveni signat amb l’Ajuntament, qui aporta els 200.000 euros restants, mentre que el projecte de l’obra ha estat finançat per Caixa Ontinyent. Jorge Rodríguez avançava que aquesta actuació donarà pas a una segona fase de les obres per recuperar també la nau més propera al riu Clariano. Per fer realitat l’obra, que tindrà un cost del voltant d’un milió d’euros, es compta amb una ajuda europea de 750.000 euros dels Fons FEDER a través del programa EDUSI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =