25n
25N
25N

Ontinyent treballa amb els mitjans de comunicació locals un protocol de tractament informatiu dels suïcidis

Ontinyent treballa amb els mitjans de comunicació locals un protocol de tractament informatiu dels suïcidis
23/09/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està treballant amb els mitjans de comunicació locals en l’elaboració d’un protocol de tractament informatiu dels suïcidis. Es tracta d’una de les accions incloses al Pla Municipal per a la Prevenció de les Conductes Suïcides 2020/2021, que la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “atén una problemàtica que és global però que també ens afecta localment. A Ontinyent, segons les dades amb què compta la Policia Local, hi ha constància de 87 temptatives i 6 suïcidis consumats al període 2017-2019, als que caldria afegir els casos sense intervenció policial”, assenyalava.

Per a l’elaboració del protocol es compta amb la participació activa de membres de L’Associació ADIEM per a la defensa i integració del malalt mental; de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana i dels mitjans de comunicació locals, junt amb la regidoria de Política per a les Persones i el departament de premsa municipal. El treball que està duguen-se a terme inclou l’anàlisi de la problemàtica a la ciutat i la presentació i tractament d’un document base elaborat a partir de les recomanacions de l’OMS sobre tractament informatiu del suïcidi. Aquest document servirà com a punt de partida per a l’elaboració del protocol, tenint en compte les reflexions i plantejaments del grup de treball per a la seua aplicació a l’àmbit local.

L’impacte dels mitjans de comunicació en informar sobre els suïcidis; les fonts d’informació; la informació sobre el suïcidi en general o sobre un suïcidi específic o l’ús adequat de les paraules i expressions són alguns dels aspectes que s’han tractat amb el suport dels tècnics d’ADIEM i la Federació de Salut Mental.

A més del protocol (que es preveu presentar en una data al voltant del dia de la Salut Mental, al mes d’octubre) el Pla Municipal per a la Prevenció de les Conductes Suïcides 2020/2021 inclou altres aspectes com la creació d’un reglament d’actuació davant possibles casos de suïcidi o intent; accions de formació específica als diferents sectors professionals implicats; l’impuls a una campanya en xarxes per atendre i deixar d’estigmatitzar la conducta suïcida; o la intervenció en llocs estratègics i espais on són més freqüents les conductes suïcides, com ara els ponts de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

bombers