25n
25N
25N

Ontinyent inverteix prop de 300.000 euros en rehabilitar el dipòsit d'aigua de Tarongers

Joan Sanchis i Manuel Cuesta visiten les obres que permetran evitar el risc de col·lapse de la instal·lació que data dels anys 70

Ontinyent inverteix prop de 300.000 euros en rehabilitar el dipòsit d'aigua de Tarongers
10/02/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està executant obres de rehabilitació i adequació de les instal·lacions del dipòsit d’aigua del pou de Tarongers d’Ontinyent, amb una inversió de prop de 300.000 euros. Cal recordar que aquest dipòsit (amb més de 50 anys d’antiguitat) es troba integrat dintre de la xarxa de distribució d’aigua potable de la ciutat i té com a objectiu emmagatzemar l’aigua captada del pou, que proporciona el 60% del cabal constant de la xarxa de distribució de l’aigua potable, al dipòsit de l’Estació i a sectors del disseminat com Galindo, l’Alba, Llombo, Camí Pou Clar i Polígon Dava, així com als barris de Sant Rafel i el Llombo.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, qui visitava l’actuació aquest dilluns acompanyat pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava la importància d’una obra que “permetrà evitar el risc de col·lapse del forjat de la coberta i que poguérem quedar-se amb la instal·lació fora de servei” després d’haver-se detectat deficiències en aspectes funcionals com la qualitat de l’aire interior, elements d’accés o impermeabilització de la coberta.

En concret, l’actuació, que compta amb un pressupost de 297.124,10 € i un termini d’execució de 5 mesos, inclou una rehabilitació estructural de les bigues del forjat de la coberta, ja que actualment aquestes presenten corrosió d’armadures amb fissures produint-se despreniments de formigó. Així mateix, per evitar l’aparició del fenomen de corrosió s’aplicarà a les bigues un agent inhibidor de corrosió migratori d’aspecte incolor. D’altra banda, també s’impermeabilitzarà la instal·lació que data dels anys 70 i que actualment no en presenta.

Junt amb les millores a l’interior del dipòsit també es realitzaran intervencions a l’exterior a través de l’estabilització del talús. Sanchis exposava que per a aquesta actuació “es té en compte que el dipòsit està situat en la Serra de l’Ombria-Pou Clar i es tracta, per tant, d’un entorn declarat paratge natural municipal” i, per això s’aplicarà un entramat de xarxes de cable i malla metàl·lica “aconseguint que l’actuació no tinga efectes significatius en el medi ambient”, explicava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =