25n
25N
25N

Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a la cova i l’abric de l’Hedra

Els regidors Ferran Gandia i Alejandro Borrell visitaven aquesta setmana la zona dels treballs que estan duent-se a terme, finançats per l’Ajuntament

Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a la cova i l’abric de l’Hedra
14/04/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a l’abric de l’Hedra, situat en la Serra de la Solana. Els treballs d’investigació, finançats pel consistori, estan dirigits per l’arqueòleg municipal, Agustí Ribera i les doctores en prehistòria de la Universitat de València, Margarita Vadillo i Cristina Real.

El regidor de Biblioteca i Museus, Ferran Gandia i el regidor de Cultura, Alejandro Borrell visitaven aquesta setmana l’evolució dels primers dies de treball. Gandia destacava que aquesta investigació “permetrà acostar-nos i saber més sobre com habitaven els avantpassats” i valorava l’aposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per impulsar una investigació científica “que vist les primeres troballes tindran una repercussió positiva en l’àmbit acadèmic, però també per a la ciutat, on la ciutadania i visitants en un futur podran conéixer més sobre aquest jaciment arqueològic”.

En concret, els treballs estan duent-se a terme en dues zones: la cova i el mateix abric de l’Hedra. En el primer cas, els treballs tracten de localitzar el sediment original de les acumulacions antigues, vist que fins al moment les troballes són de sediment posterior a conseqüència de l’actuació humana.

Pel que fa als treballs a l’abric de l’Hedra, ja s’han trobat les primeres peces que correspondrien a l’època del Paleolític Superior i que estaven in situ. Les investigadores Vadillo i Real explicaven que “la quantitat i el tipus de material que podem trobar en els pròxims dies ens permetran determinar si eren avantpassats amb una actitud més estable o nòmades”, avançaven.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − huit =

museo prehistoria
museo prehistoria