25n
25N
25N

Ontinyent insta al Govern a limitar l'expansió de les sales d'apostes

Ontinyent insta al Govern a limitar l'expansió de les sales d'apostes
04/11/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha acordat instar als governs de l’Estat i la Generalitat Valenciana a limitar l’expansió de les sales de joc amb mesures que així ho permeten, com ara la implementació de distàncies mínimes suficients entre aquestes cases o límits a la quantitat d’aquestes per cada població. Aquest és un dels aspectes del text aprovat a l’últim ple davant la proliferació generalitzada de les cases de joc, apostes en línia, i problemes derivats de la ludopatia, “un problema social que està afectant a tots els municipis, davant el qual hem d’actuar des de totes les institucions abans que s’arribe a punts sense retorn”, segons explicava la primera tinent d’alcalde, Natàlia Enguix.

La també regidora d’Hisenda donava detalls d’aquesta proposta, aprovada per unanimitat de tots els grups, i presentada per La Vall Ens Uneix abans de l’aprovació de l’avantprojecte de Llei del Joc de la Generalitat Valenciana. Enguix, exposava que “el que volem és que les institucions superiors actuen, o al seu defecte establisquen mecanismes perquè els ajuntaments puguem actuar, ja que a hores d’ara no és possible d’acord amb l’actual legislació. De fet, des de l’Ajuntament d’Ontinyent vam tractar d’incloure aquesta limitació a través de la revisió d’ordenances per a 2020 però ens va ser impossible per les limitacions que imposa la normativa actual”, assenyalava.

Al text aprovat pel ple d’Ontinyent també s’insta al Govern Valencià al fet que incloga a la seua nova Llei de Joc la regulació de l’accés a les terminals d’apostes esportives en els establiments d’hostaleria, i es fan un seguit de peticions al Govern de l’Estat, com ara les reformes legals necessàries per a regular la publicitat de les cases d’apostes, fent efectiva la protecció del públic infantil i juvenil, i amb especial atenció a la publicitat per a jocs i apostes en línia. Per altra banda, també s’insta al Govern de l’Estat a augmentar el tipus aplicable a l’impost sobre activitats del joc per a les cases d’apostes i del joc en línia, i que l’increment aplicable de nous impostos es destinen a polítiques socials i d’integració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − cinc =