25n
25N
25N

Ontinyet comença les obres del CEEI Vall Blanca amb una inversió de 130.000 euros en millores

Ontinyet comença les obres del CEEI Vall Blanca amb una inversió de 130.000 euros en millores
30/04/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres de reforma i adequació del Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca, que invertiran 130.000 euros en l’execució de diverses millores que l’Ajuntament posa en marxa amb el finançament de la Generalitat Valenciana dins el pla “Edificant”.

El regidor d’Educació, Òscar Borrell, que visitava hui les obres, ha explicat que estan sent dutes a terme per part de l’empresa valldalbaidina Visara, amb un termini d’execució de tres mesos “i tindran un impacte molt positiu en el dia a dia de l’alumnat i de tot el centre. Un centre que va estar construït en 1987 i ara adequarem al segle XXI amb la reforma de l’aula-taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors”, explicava.

Segons es detalla al projecte de l’obra, exposat el seu dia a la comunitat educativa en una reunió on participaren l’Alcalde Jorge Rodríguez, el mateix regidor d’Educació i l’Arquitecta Silvia Pàrraga, s’actuarà en un dels edificis del conjunt, en concret, el de Serveis Generals, connectat al volum principal mitjançant un porxo. En el costat nord de l’edificació es troben dues estances, “Personal” i “Sala de rentada i planxa” que transformaran en una única per a donar-li un ús d'”Aula-Taller de cuina” amb accés directe exterior. La intervenció consistirà en la demolició de l’espai que separa les dues estades, adaptant les instal·lacions a la nova disposició, i convertir la finestra de l’accés nord en una porta d’eixida a l’exterior. La sala es climatitzarà per a proveir les demandes de refrigeració, calefacció i ventilació d’acord amb el seu nou ús.

D’altra banda, l’edifici comptava fins ara amb un sistema de climatització que donava servei a les dependències menjador i la sala d’usos múltiples i consisteix en una unitat compacta de bomba de calor aire-aire d’expansió directa amb aportació d’aire exterior. Aquesta unitat disposa d’una vida aproximada de 20-25 anys i s’avaria amb freqüència. L’antiguitat de la unitat fa que cada vegada siga més difícil reparar-la, ja que la cerca de recanvis és cada vegada més complicada, substituint-se el sistema de climatització existent per un nou que calfarà i refrigerarà cadascuna de les dependències, inclosa la nova Aula-Taller, i al seu torn, realitzarà l’aportació d’aire exterior. A més a més, se substituirà els vidres simples per uns dobles.

Òscar Borrell explicava que «millorar l’eficiència energètica serà una constant a tots els centres al marc d’eixa aposta transversal per la sostenibilitat que també estem fent des del Govern d’Ontinyent per aplicar a totes les àrees. Amb la implementació dels nous sistemes de climatització monitorats i amb control independent per a cada estança, aconseguim no sols un important estalvi energètic, sinó també millors condicions per a l’alumnat i el professorat, ja que la temperatura de cada espai s’adequarà a les seues característiques i ús», assenyalava.

Pel que respecta a les zones exteriors, s’intervindrà en l’espai immediatament exterior a l’Aula-Taller, mitjançant la creació d’una solera exterior d’uns 100 m2 i millorar la zona de jocs infantils d’uns 276 m2 mitjançant un nou ferm d’amortiment, a més de dotar-la de nou equipament i jocs infantils.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =