25n
25N
25N

Ontinyent crearà una nova canalització per evitar inundacions a Benarrai

Ontinyent crearà una nova canalització per evitar inundacions a Benarrai
04/11/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent crearà una nova canalització per evitar les inundacions que es produeixen en baixos i cotxeres de la zona de Benarrai durant episodis de fortes pluges a la ciutat. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, avançava al transcurs del ple del passat dijous que el proper pressupost municipal inclourà una partida pressupostària amb dotació econòmica suficient per a executar aquesta inversió atenent als informes tècnics, que apunten la conveniència de replegar les aigües que baixen des de la serra abans que arriben al nucli urbà.

Enguix lamentava la situació recentment viscuda pel veïnat de la zona a conseqüència de la DANA, amb inundacions a les seues propietats, “una situació que anem a treballar per evitar que es repetisca”, manifestava. A tal efecte, es preveu la construcció d’una canalització soterrada des de la ronda sud que reconduïsca aquestes aigües, el traçat de la qual anirà determinat per un estudi hidràulic que es realitzarà durant les pròximes setmanes. Aquestes obres de canalització que són responsabilitat de l’agent urbanitzador de la zona on s’actuarà, “però on davant el problema latent que està vivint-se, actuarem des de l’Ajuntament, repercutint-se les despeses en les quotes d’urbanització quan es desenvolupa la unitat d’actuació prevista”, afegia la regidora.

Abans d’açò, aquesta mateixa setmana s’executarà una actuació prèvia consistent en la creació de dos guals que reconduiran les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. La també 1a tinent d’alcalde assenyalava que “són mesures plantejades per evitar en la mesura del possible els problemes que s’han donat. Cal tenir en compte que en una zona inundable amb les característiques d’aquesta és molt difícil aconseguir una situació de risc zero, però per nosaltres no quedarà”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + dinou =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
informacion coronavirus