25n
25N
25N

Ontinyent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu

El Pla “Convivint” de la Generalitat d’Infraestructures de Serveis Socials estableix la creació d’aquests espais al període 2021-2025

Ontinyent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu
15/04/2021 -

Ontinyent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, segons s’estableix al Pla “Convivint” d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, que es presentava aquest dijous.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ja venia treballant amb la Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials en qüestions relatives a aquest programa, destacava que “és tracta d’una bona notícia pel que suposa de reforç a les infraestructures d’aquest tipus a la ciutat. A Ontinyent comptem amb una xarxa potent d’equipaments socials, però les necessitats són sempre grans i l’Ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en aquesta matèria, en aquest cas coordinant-se amb la Generalitat Valenciana, fent les gestions i disposant els recursos que siguen necessaris”, assenyalava.

En concret, el Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari destinat a persones amb malalties mentals cròniques que no requereixen hospitalització. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “serà un centre específic que es coordinarà tant amb l’actual CRIS que gestiona l’Associació ADIEM com amb la Unitat de Salut Mental de la Conselleria, i on es prestarà atenció a persones adultes que no poden viure a soles, però que tampoc requereixen d’estar hospitalitzades”. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, i prestarà un servei d’allotjament i rehabilitació enfocant l’actuació cap a la millora de l’autonomia personal i social, i donant suport a la normalització i integració comunitària.

Quant al Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, aquests centres atenen la infància i joventut el context personal de la qual (familiar, ocupacional i d’inserció social) requereix suport social i educatiu. En la seua actuació es coordinarà amb altres serveis de l’atenció secundària d’infància i adolescència. Paula Soler explicava que “aquests centres estan més enfocats a infants i joves d’etapa preadolescent, i per tant serà complementari al servei de què ja disposem amb el centre El Rogle, que és d’atenció diurna a la inserció sociolaboral i que està més enfocat a atendre adolescents i joves de més de 14 anys al seu període de transició a la vida independent i autònoma”, explicava.

Tot i que fins que no es determine on van a ubicar-se aquestes noves infraestructures i quins van a ser els serveis concrets que van a prestar no es pot quantificar el cost d’aquestes, s’estima que sols el CEEM podria suposar una aportació econòmica de la Generalitat del voltant del milió d’euros, mentre que al Centre de Suport Convivencial i Educatiu la inversió podria ser superior als 400.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =