25n
25N
25N

Ontinyent celebrarà un ple telemàtic per implantar mesures econòmiques contra el Covid19

També es tractaran assumptes que havien quedant pendents abans d’esclatar la crisi sanitària

Ontinyent celebrarà un ple telemàtic per implantar mesures econòmiques contra el Covid19
01/04/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà un ple extraordinari per vídeo-conferencia la propera setmana després que l’ampliació del decret d’alarma haja donat als ajuntaments la possibilitat de celebrar sessions telemàtiques amb assumptes que no tinguen sols relació amb la pandèmia, tot i que un des principals punts previstos serà la implantació d’un pla de mesures econòmiques contra els efectes del COVID19. Segons s’ha aprovat hui a la junta de portaveus, celebrada de manera telemàtica i presidida per l’Alcalde Jorge Rodríguez, al plenari de la setmana que ve es podran tractar també assumptes que estaven pendents de ser aprovats abans d’esclatar la crisi sanitària que obligà a suspendre l’activitat ordinària als ajuntaments.

Segons ha exposat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al proper plenari es podran abordar qüestions com ara la convalidació del decret per a la cessió definitiva a la Generalitat de l’immoble per al nou Palau de Justícia o els criteris de la compra de cases de la Cantereria, així com el pla de reactivació econòmica postpandèmia i les bases de les diferents convocatòries d’ajudes a autònoms i xicotetes empreses del mateix pla de reactivació, entre d’altres assumptes.

En la mateixa junta de portaveus s’ha acordat que l’Ajuntament decretarà dol oficial en tota la ciutat i les banderes oficials onejaran a mitja asta en el balcó consistorial fins que dure l’estat d’alarma sanitària. La mesura havia estat presentada per la portaveu del PP, Mercedes Pastor. Tant la portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix, com el de Compromís, Nico Calabuig, també s’han sumat a una iniciativa que té com a finalitat tindre un gest permanent amb les persones que han mort o lluiten tots els dies contra la pandèmia.

A més, a la mateixa junta de portaveus telemàtica, on l’alcalde setmanalment informa als grups polítics de les gestions que estan duent-se a terme per pal·liar els efectes de la malaltia, s’ha informat de l’ampliació del servei a casa a menors de famílies vulnerables, que ja aplega a 200 xiquets i xiquetes de la ciutat, així com del servei pedagògic per als menors que no tenen ordinadors, internet a l’habitatge familiar o altres dificultats especials. El programa està atès per 7 psicopedagogs i personal del departament d’educació i les direccions dels centres educatius.

Igualment, l’alcalde ha donat a conèixer els decrets de pròrroga, la modificació del calendari fiscal, la concertació de la pòlissa de 2 milions d’euros amb Caixa Ontinyent per evitar tensions de tresoreria, a més del pla de reactivació econòmica que està treballant-se amb els agents socioeconòmics perquè els partits puguen fer aportacions. L’Alcalde Jorge Rodríguez, en aquest sentit, ha agraït a les formacions polítiques el seu suport i les seues propostes, i ha aprofitat per tornar a destacar el comportament “exemplar” que està tenint gran majoria de la població d’Ontinyent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =