Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació

La Societat de Festers va modificar la data per evitar les altes temperatures i tenir més temps per difondre el cartell anunciador

La zona del Castell, Ontinyent

Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació
12/06/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat un mes la col·locació del Castell de Festes a la Plaça Major, que habitualment es realitza a mitjans de juliol. El motiu és el canvi de data de l’acte de la publicació de festes a l’últim dissabte de juny, un canvi aprovat per la Societat de Festers el passat mes de març i que va estar aprovat per unanimitat de les 24 comparses, i que té com a objectiu evitar les altes temperatures de finals de juliol i tenir més temps per difondre el cartell anunciador.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “el Castell de Festes és un dels elements que l’Ajuntament posa a disposició de la Societat de Festers per realitzar els actes de les nostres festes de Moros i Cristians, que són un dels elements que més ens identifiquen com a ciutat. Des de l’Ajuntament tenim cura, mantenim, muntem i desmuntem el castell, i ara, atenent la petició del món de la festa, estem deixant-ho tot a punt perquè l’acte de la publicació puga dur-se en un escenari únic com aquest”, explicava. Al marc d’aquestes tasques de cura, enguany, dos treballadors municipals del programa EMCORP han procedit a realitzar tasques de pintura extraordinària a l’armazó metàl·lic del castell.

El castell de festes és testimoni directe des de fa més de 30 anys de les festes de Moros i Cristians, i als seus peus tenen lloc alguns dels principals moments de la festa, com el Pregó, l’Entrada de Bandes, les Ambaixades o el Contraban. Una volta finalitzada la seua col·locació, que requereix l’ajuda d’una grua de grans dimensions, la Societat de Festers podrà procedir al seu engalanat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

sagunt a escena 2019
turismo salou