25n
25N
25N

Ontinyent aprova la gratuïtat del servició de l'autobús urbà

Ontinyent aprova la gratuïtat del servició de l'autobús urbà
13/12/2019 -

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat la proposta del Govern Municipal de què el consistori assumisca la gestió directa de l’autobús urbà per tal de fer-ho gratuït des del pròxim 1 de gener. La proposta exposada per la regidora de Transport, Inma Ibáñez, contempla que, en finalitzar el pròxim 31 de desembre el contracte en vigor amb l’empresa que presta el servei, aquest es liquide i passe a assumir la gestió l’Ajuntament, cosa que permetrà que amb l’arribada de 2020 tota la ciutadania puga fer ús lliure del transport públic sense necessitat de cap pagament ni targeta. La proposta tirava endavant amb els vots favorables dels regidors i regidores de La Vall Ens Uneix i l’abstenció de PP i Compromís.

Tal com va explicar l’alcalde, Jorge Rodríguez, durant la sessió, aquest canvi arriba després que quedara desert dues voltes el concurs per la prestació del servei, igual que va passar en altres municipis com per exemple Xàtiva. “El contracte no es trenca, sinó que acaba, i dins d’això busquem les millors opcions”, explicava. Així, en acabar el contracte, i com també passaria en la mateixa situació davant la finalització d’altre servei, se subroga l’equipament amb què es va prestant el servei (2 autobusos) i també el personal, dos conductors que passen a ser personal laboral no funcionarial.

Cal recordar que l’alcalde explicava esta mateixa setmana que el canvi serà a manera de prova per constatar quin és el millor model de gestió abans d’implantar la línia 2 testant la gestió directa per comprovar si serà millor licitar l’adquisició d’autobusos d’emissions zero o licitar la prestació de tot el servei. Així, una vegada testat, es podrà implantar la línia 2, que millorarà les comunicacions amb els instituts, l’estació de ferrocarril, el cementeri i el nou hospital.

La regidora de Transport Públic, Inma Ibáñez, incidia en què “promoure la utilització del transport públic en lloc dels vehicles privats, encara que per ara no siguen elèctrics, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. A més donem suport econòmic a les persones usuàries, entre elles gent gran, a la que facilitem l’ús del transport públic en evitar la necessitat de targetes o documents”.

Ibáñez agraïa també el suport rebut per part de la ciutadania, i que inclou col·lectius vinculats a la Sostenibilitat com Ontinyent en Bici, qui a través de les seues xarxes socials ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament “per aquesta magnífica iniciativa per fer més net l’aire que respirem i apostar per una mobilitat sostenible”.

Cal recordar també que la novetat del transport gratuït s’aparellarà a la realització de diverses millores en la prestació del servei: es millorarà l’estat de les marquesines i s’ampliarà el seu número; es col·locaran plànols del recorregut on constaran els horaris; es repintaran les parades i es modificarà el recorregut per fer més curt el temps del trajecte entre parades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus