25n
25N
25N

Ontinyent aprova la modificació de l'ordenança del Pou Clar per donar compliment a una demanda ciutadana

La proposta comptava amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i l’abstenció de Partit Popular i Compromís per Ontinyent

Ontinyent aprova la modificació de l'ordenança del Pou Clar per donar compliment a una demanda ciutadana
28/05/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovava a l’últim plenari la modificació de l’ordenança reguladora del Pou Clar, per donar compliment a una de les propostes guanyadores de l’Ontinyent Participa 2020 referida a la conservació i protecció del paratge. La proposta eixia endavant amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i les abstencions de Partit Popular i Compromís per Ontinyent.

Cal recordar que la proposta ciutadana aprovada a l’Ontinyent Participa suposava la petició del desenvolupament d’un pla de protecció del paratge que incloïa a renovació de la cartellera, el tancament d’accessos i la creació d’una aplicació de reserves per a l’accés i control d’aforament. Per donar compliment a aquesta demanda, la regidora de sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “calia incloure unes modificacions a l’ordenança reguladora del Pou Clar ja existent”.

Aquestes modificacions, exposava Gandia, es complementen amb el projecte d’ordenació i protecció del paratge elaborat per a aquest estiu 2021 i que “ja s’està executant”. En aquest sentit, el projecte inclou la potenciació de la mobilitat sostenible potenciant l’accés a peu o en bicicleta per un itinerari totalment senyalitzat. Per això, s’ampliarà el servei d’Ontibici fins al Camí de l’Alba. Per garantir el control d’accés sols es podrà entrar per Galindo i la Senda de l’Alba, comptant-se amb la dotació de tres punts d’informació amb personal.

Aquest projecte sumat a les peticions ciutadanes establertes a l’Ontinyent Participa s’han elaborat de manera coordinada amb “el veïnat de la zona, les persones proposants i l’Associació d’Amics del Pou Clar” i que, insistia, té sobretot com a objectiu “protegir el paratge” i reduir al mínim “les conseqüències que genera eixa massificació que solen tindre aquests tipus de paratges tan bonics”.

Entre les modificacions introduïdes a l’ordenança destaca la possibilitat d’implantar un sistema de control d’aforament, que segons indicava Sayo Gandia “serviria d’efecte dissuasiu per a la gent d’altres poblacions i ciutats”, així com acordar el tancament del paratge per raons d’índole, sanitària, ambiental o similars per “garantir la protecció del paratge”. Així mateix, s’especifica la prohibició de fumar, accedir al paratge amb begudes alcohòliques o botelles de vidre i durant els mesos de major afluència (juny a setembre) accedir amb menjar. Sí que es permetrà accedir amb “xicotets avituallaments, tipus fruita, entrepans o similars”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =