25n
25N
25N

Ontinyent adapta la programació cultural per oferir 17 espectacles i activitats a tots els barris

Ontinyent adapta la programació cultural per oferir 17 espectacles i activitats a tots els barris
25/06/2020 -

Després de l’obligada aturada en la programació cultural per l’Estat d’Alarma de la Covid-19, Ontinyent reprendrà als mesos de juliol i agost la seua programació cultural de manera adaptada a la pandèmia. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodíguez, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentaven hui en roda de premsa la programació de “Cultura de Barri”, que als últims anys porta activitats culturals al carrer durant l’estiu, i que enguany ho farà incloent mesures per al gaudi segur de fins a 17 espectacles i activitats a tots els barris.

Jorge Rodríguez manifestava que “hem estat confinats molt de temps, tenim ganes de retrobar-nos amb la cultura i anem a fer-ho de manera ordenada i segura amb Cultura de Barri”. Igual que els anys anteriors, aquesta programació aposta per fer activitats en espais amples i oberts, per a tota mena de públics i de manera gratuïta, “i enguany, a més, suposa un reprendre units i unides l’activitat cultural, tornant junts també en matèria cultural, comptant amb la participació no sols de diverses regidories, sinó també de les associacions locals”, destacava.

Àlex Borrell explicava que des de l’Ajuntament “hem actuat en dos sentits; primer agilitzant el repartiment de les subvencions, amb un total de 140.000 € entre les associacions culturals que formen part del Consell de Cultura i permetent que aquelles associacions que pogueren justificar-ho pogueren demanar una bestreta del 50%; i d’altra banda ara per a complementar les activitats que faran al carrer algunes de les associacions culturals, es programarà diversos espectacles que anaven a fer-se al Teatre Echegaray i la Sala Gomis i que havien quedat ajornats sine die”, assenyalava.

Així, “Cultura de Barri” inclourà cinema, música, dansa o contacontes als mesos de juliol i agost amb la participació de diverses associacions i regidories com ara les de Biblioteca, Igualtat o Majors actius, baix la coordinació de la regidoria de Cultura. Borrell explicava que “tot i que hem fet activitats en línia durant el període de confinament com l’OntiFest Virtual, després d’aquests mesos tan complicats es fa necessari que l’activitat cultural presencial torne a poc a poc, complint amb la normativa de la nova normalitat, amb mesures com l’acomodació de cadires a la distància de separació i requerint l’ús de mascaretes”, explicava.

Juntament amb la regidoria de Biblioteca hi haurà dues activitats: un contacontes dissabte 4 de juliol al Mirador de Sant Rafael amb Almudena Francés; i dimecres 22 de juliol un taller de superherois adreçat a públic major de 10 anys al Palau de la Vila. Amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat tindrà lloc un concert del grup CCPink a la plaça Coronació dissabte 18 de juliol a les 22:30 hores; i amb la col·laboració de la regidoria de Majors Actius, un tribut als cantants Rocío Jurado i Nino Bravo dissabte 1 d’agost a la Glorieta. A més a més, organitzats per la regidoria de Cultura, tindrà lloc l’espectacle de dansa “Im Pulse” al parc Mestre Ferrero el 25 de juliol a les 22:30, i l’espectacle ajornat de “Aretha y los Franklin” dissabte 8 d’agost al parc Pere IV de Sant Rafel.

Entre les activitats impulsades per les associacions i l’Ajuntament es troba l’autocine posat en marxa al pàrquing adjacent al col·legi Martínez Valls, per tal d’adaptar el “Cinema a la fresca” que cada estiu venia oferint l’associació veïnal de Sant Josep, i que inclourà des del dissabte 4 de juliol les projeccions de “Grease”, “Indiana Jones y el Arca Perdida”, “Avatar” i “Joker”. També tindrà lloc la XII edició de l’Ontijazz, amb dos concerts de jazz-fusió els dos últims dijous de juliol; l’Estiu Musical organitzat per l’Agrupació Musical d’Ontinyent amb un concert de l’orquestra de corda al Palau de la Vila, i un concert de la Intokables Big Band; així com una passarel·la de moda dels dissenyadors Victor & Junior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 7 =