25n
Orgull
Orgull

Un total d'onze incendis forestals afecten aquest dilluns a la Comunitat en un dia de risc alt i extrem

Un total d'onze incendis forestals afecten aquest dilluns a la Comunitat en un dia de risc alt i extrem
06/08/2018 -

Un total d’onze incendis forestals han tingut lloc aquest dilluns a la Comunitat Valenciana, en un dia que estava marcat pel nivell de preemergència per risc “alt i extrem” d’incendis forestals, a excepció d’algunes zones de València i Castelló. Fins al moment, dels onze focs declarats: set estan extingits, dos controlats i altres dos segueixen actius.

Les localitats en les quals s’han produït els incendis han sigut Sinarques (València), Xarafull (València), Negrón (València), Toixa (València), Guardamar del Segura (Alacant), Alcanalí (Alacant), Llutxent (València), Ontinyent (València), Fontanars dels Alforins (València), Titaigües (València) i Llíria (València).

En concret, el primer s’ha originat al voltant de les 12.00 hores com a conseqüència de la caiguda d’un raig en la Lloma del Pesebre que ha provocat un incendi a Xarafull, que ja està extingit, i fins a on s’han mobilitzat dues dotacions del Consorci de València, una dotació de bombers voluntaris, una Unitat de Prevenció i un agent mediambiental.

En Negrón s’ha produït un incendi de matolls i pins prop del cementeri de la localitat, a les 13.00 hores, on han acudit un mitjà aeri, dues brigades de Divalterra, una unitat de prevenció i un agent mediambiental; als quals s’ha unit un helicòpter per a extingir un incendi entre Corral de Marín i Corral dels Arcs, en la província de Conca. També està extingit.

A Guardamar del Segura, al voltant de les 13.00, s’ha produït un incendi de vegetació en una zona de camp prop del riu Segura, on han acudit dos mitjans aeris, dues unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, dues autobombes i un agent mediambiental. Al voltant de les 15 hores el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ho ha donat per extingit.

Un altre raig ha provocat un incendi en la zona del Toll Negre a Sinarques que ha mobilitzat un mitjà aeri i un agent mediambiental. El Consorci de Bombers ho ha donat per extingit a les 15 hores.

En la serra d’Ombria, a Ontinyent, s’ha mobilitzat una unitat de Bombers Forestals de la Generalitat, una autobomba i la Policia Local d’Ontinyent i el foc està extingit.

D’altra banda, a Fontanars dels Alforins ha tingut lloc un incendi, al que han acudit una unitat de Bombers Forestals de la Generalitat, una autobomba i una unitat de vigilància, que ha sigut extingit al voltant de les 19.45 hores.

CONTROLATS

A una zona de vegetació del marge del riu Gorgos, a Alcanalí, s’han mobilitzat, també al voltant de les 13.00, dos mitjans aeris, dues unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, dues autobombes i un agent mediambiental, als quals s’han unit dos mitjans aeris més. Al voltant de les 20 hores s’ha donat per controlat.

A l’incendi de Titaigües s’han mobilitzat un mitjà aeri i voluntaris de la localitat i ja està extingit; mentre que al de Llíria ha acudit un mitjà aeri i està controlat.

INCENDIS ACTIUS

No obstant això, segueixen actius, l’incendi a Toixa on treballen cinc mitjans aeris, dues unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, dues autobombes, una unitat de prevenció a la zona de pins i voluntaris de Titaigües i Xelva.

Així mateix, nou mitjans aeris treballen en l’extinció del foc a Llutxent, en el qual treballen una unitat de la Unitat Militar d’Emergències (UME), nou mitjans aeris, cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana, tres autobombes, un vehicle del Consorci Provincial de Bombers del parc de Xàtiva, un sergent i un cap de servei.

També s’han desplaçat fins a la zona el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el Diputat provincial responsable de l’àrea de Medi ambient, Josep Bort, per a conéixer de primera mà l’evolució del foc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − disset =