25n
25N
25N

Oltra, després del plante a un diputat de Compromís per parlar en valencià: "El rellevant és exportar bones pràctiques"

Oltra, després del plante a un diputat de Compromís per parlar en valencià: "El rellevant és exportar bones pràctiques"
21/11/2019 -

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha reconegut que cal “tindre en compte” el plante d’empresaris espanyols a un diputat de Compromís per negar-se a parlar en castellà en un congrés, en el cas que hi haguera “una gestió de les diversitats que no es va acabar d’entendre”. “El rellevant és exportar bones pràctiques”, ha resolt.

Aquest dimecres, empresaris de diverses comunitats autònomes van marxar d’una taula de debat en el Congrés d’Àrees Empresarials de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) en negar-se el diputat de Compromís Josep Nadal a parlar en castellà durant la seua intervenció.

Oltra ha posat l’accent, a preguntes dels periodistes, que “el rellevant d’eixa reunió era precisament del que s’estava parlant: l’atracció d’inversions”. Ha remarcat que desconeix “exactament què va passar” i que ha llegit els titulars en la premsa sense aprofundir en el tema.

“En qualsevol cas, el rellevant és que puguem exportar bones pràctiques i que vinga gent de tota Espanya”, ha defensat, destacant la “bona faena” de la Conselleria d’Economia Sostenible –de Rafa Climent, també de Compromís– en matèria d’inversions.

Amb aquest exemple, Oltra ha sostingut que “sempre es pot aprendre” des d’una conselleria com la seua (Igualtat i Polítiques Inclusives) on “la diversitat i el respecte a la diversitat és important“. “Sempre es pot millorar”, ha asseverat.

Ha insistit, en aquesta línia, que “el fonamental és que vinga gent de tota Espanya a veure com la Generalitat està facilitant als empresaris que puguen instal·lar-se amb la major comoditat, menys burocràcia i en menys temps”, amb la Comunitat Valenciana com a “referent” i una resposta “àgil” de l’administració.

Per contra, Oltra ha lamentat que les empreses queden “atrapades en l’embull administratiu que moltes vegades fa allunyar inversions que generen riquesa, ocupació i benestar per a tots”. “Eixe és el tema fonamental”, ha reblat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =

art en blanc