25n
25N
25N

Oltra, sobre el canvi en la Llei d'Incompatibilitats i les accions de Puig: "Aqueixa vinculació no té cap sentit"

Oltra, sobre el canvi en la Llei d'Incompatibilitats i les accions de Puig: "Aqueixa vinculació no té cap sentit"
26/07/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha sostingut aquest divendres que l’inici dels tràmits per a modificar la Llei d’Incompatibilitats de 2016 “no respon” a la polèmica suscitada al voltant de les accions del ‘president’ i líder del PSPV, Ximo Puig, en el periòdic ‘Mediterrani’ i l’aprovació del decret que va avalar l’operació de l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a la quitació del deute de l’empresa editora, el Grup Zeta. “Aqueixa vinculació no té cap sentit”, ha asseverat.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar dimarts passat l’inici del procés d’informació pública del projecte de modificació de la Llei 8/2016 d’incompatibilitats i conflictes d’interessos de persones amb càrrecs públics no electes de la Generalitat, a través de la Llei de mesures fiscals, gestió administrativa i financera i d’organització –la coneguda com a llei d’acompanyament als pressupostos autonòmics–.

La també portaveu del Govern valencià s’ha referit a aquest assumpte en la roda de premsa celebrada després del ple del Consell en ser preguntada per si existeix alguna relació entre l’inici dels tràmits per a dur a terme algunes modificacions en aquesta norma i la polèmica suscitada al voltant de les accions de Puig en el periòdic ‘Mediterrani’ i l’aprovació del decret que va avalar l’operació de l’IVF per a la quitació del deute de l’empresa editora, el Grup Zeta.

Oltra ha assenyalat que el Consell “no ha dit que es canvie cap article”, ja que no pot “canviar una llei”: “En tot cas, s’està fent l’audiència prèvia al canvi d’una llei”, ha precisat.

En qualsevol cas, ha assegurat que aquestes modificacions “no responen” a l’assumpte de les accions del ‘president’: “Aqueixa vinculació no té cap sentit. No respon a res concret, no fem lleis ‘ad hoc’. És fàcil que una llei que no siga molt nova que tinga aqueixos ajustos”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − sis =

art en blanc
ruta del grial massamagrell