25n
25N
25N

Oltra veu la Llei de Serveis Socials com "el colofó" d'una legislatura en què "s'ha retornat la dignitat"

Oltra veu la Llei de Serveis Socials com "el colofó" d'una legislatura en què "s'ha retornat la dignitat"
20/01/2019 -

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que l’aprovació, en les pròximes setmanes, de la llei de Serveis Socials Inclusius “serà el colofó d’una legislatura en la qual s’ha retornat la dignitat als drets de les persones” i s’ha transformat els serveis socials en “la quarta pota de l’Estat del Benestar” a la mateixa altura que l’educació, la sanitat i les pensions.

L’equip de direcció de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha reunit aquest cap de setmana a Benicàssim per a analitzar les accions de govern i la gestió realitzada en l’últim semestre i planificar la primera part de l’any, a més de realitzar un balanç de compliment dels objectius plantejats en aquesta legislatura, i que han aconseguit un ampli grau d’execució, ha informat la Generalitat en un comunicat.

En anteriors ocasions, els seminaris van tindre lloc a Benicàssim i Alboraig en 2016; en Moraira i Alacant en 2017; a Piles i Moraira en 2018 a Piles i, de nou a Benicàssim el gener de 2019, tots ells en albergs de l’IVAJ.

“En quatre anys hem posat les bases per a un sistema de sosteniment dels drets socials que ens ha de situar en l’avantguarda, a través de polítiques valentes i una inversió sense precedents que ha permés que la prestació de serveis socials en la Comunitat Valenciana haja passat d’una inversió de 180 per persona en 2015 a 309 euros per persona en 2019”, ha assenyalat.

La vicepresidenta ha explicat que aquest increment respon a una “voluntat ferma d’igualar la prestació i protecció dels drets socials als sanitaris i educatius”. “Estem intentant que la gent entenga que la protecció social és tan important com que una persona vaja al col·legi o a l’hospital i que, de la mateixa manera que una persona malalta acudeix als serveis sanitaris, quan té un problema social, ha d’acudir als serveis socials”, ha manifestat.

Per això, la Conselleria ha incrementat la inversió en els equips de serveis socials en els municipis en un 400% al llarg d’aquests quatre últims pressupostos, la qual cosa ha permés la contractació de 1.785 professionals. Oltra, en aquest sentit, ha defensat que la inversió en polítiques socials no solament és “imprescindible en termes ètics, d’equitat o de justícia social”, sinó també és “rendible econòmicament”, com ho demostra l’1,12% de retorn econòmic que té la renda valenciana d’inclusió, segons estudis universitaris.

El canvi en la prestació i protecció dels drets socials, a més de plasmar-se en els pressupostos, s’ha fonamentat en una àmplia i profunda activitat legislativa. Oltra ha recordat, en aquest sentit, l’aprovació de normes tan importants com la llei Trans o la llei LGTBI; o l’acabada d’aprovar llei d’Infància i Adolescència; la llei de Joventut, la llei de Renda Valenciana d’Inclusió i la pròxima llei de Serveis Socials Inclusius.

“PUNT I SEGUIT”

“Així posem el punt i seguit a una intensa etapa legislativa que amb la qual hem posat a la Comunitat Valenciana entre les més modernes en la concepció de l’assistència en transformar els serveis socials d’una concepció caritativa o assistencialista en una altra moderna de drets subjectius i abast universal”, ha afirmat.

Oltra ha assenyalat que els últims quatre anys s’ha establit la base legislativa del que és el “Codi Social Valencià”, que es continuarà desenvolupant en la pròxima legislatura a través de normatives que són la columna d’en un sistema, “que havia estat abandonat durant molt de temps”.

La vicepresidenta ha agraït, en aquest sentit, el treball i la dedicació de les treballadores i treballadors dels serveis socials, així com a les entitats sense ànim de lucre que “van suplir la falta d’interés i lideratge” del l’administració autonòmica.

El Consell “ha assumit el paper de guia que correspon a la Generalitat” en aquesta última legislatura “treballant conjuntament amb les administracions locals i provincials des d’una perspectiva de col·laboració institucional que ha superat qüestions partidistes per a centrar-se en les persones”, ha manifestat la vicepresidenta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria