25n
25N
25N

Oltra reitera que el centre de Bunyol tornarà a ser d'acolliment a principi d'any i contesta a Bonig: "No sap de què parla"

Oltra reitera que el centre de Bunyol tornarà a ser d'acolliment a principi d'any i contesta a Bonig: "No sap de què parla"
23/01/2019 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reiterat que el centre de menors de Bunyol (València) tornarà a ser d’acolliment “a principis de 2019” i ha indicat que amb l’Ajuntament d’aquesta localitat tenien el “compromís” que estaria allí “durant un any i mig”, arran de tindre la consideració de recepció des de l’estiu de 2017 després del tancament del de Montolivet, per la qual cosa “eixe pla es complirà”.

Així mateix, ha enlletgit les seues crítiques sobre aquest tema a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i ha dit que “no sap de què parla”. Oltra s’ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans durant la seua visita a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) de Madrid sobre les declaracions que la dirigent ‘popular’ ha realitzat en la mateixa fira respecte de l’anunci que va fer la Conselleria d’Igualtat aquest dimarts que el centre de Bunyol tornarà a ser d’acolliment, com ho era abans de l’estiu de 2017.

Referent a les declaracions de Bonig, que ha assegurat que “no es pot traslladar el problema de Bunyol a un altre ajuntament”, Oltra ha considerat que la dirigent ‘popular’ ha demostrat “un desconeixement profund” del tema. “El sistema de protecció de menors està perfectament organitzat, i s’està recuperant del desastre que ens va deixar el PP i que a més té un element afegit que afecta a totes les comunitats autònomes”, ha explicat.

D’aquesta manera, Oltra ha indicat que en 2015 van arribar 45 menors no acompanyats a la Comunitat Valenciana i en 2018, 900. “Hem aconseguit que tots els xiquets que han arribat hagen estat en un centre, amb professionals, educadors i treballadors socials, cosa que en altres comunitats no s’ha aconseguit. Està planificat i organitzat”, ha detallat.

Per a Oltra, el PP “va deixar el sistema de protecció de menors en una situació lamentable”, mentre que, segons ha destacat, “quan acabe aquesta legislatura hi haurà 400 places més de protecció per a xiquets i xiquetes”.

Així, ha acusat el PP d’estar cometent “una irresponsabilitat molt gran” per “posar-se en la pancarta amb organitzacions d’extrema dreta” per a “impedir” que es puga “protegir als xiquets i xiquetes que són els més vulnerables de la societat”. “Els ha fallat la família, i la nostra obligació és que no els falle la responsabilitat”, ha agregat.

“És important a l’hora d’informar, preservar la seguretat dels xiquets. No havíem fet públic el lloc perquè és com fer públic on està una casa de protecció de dones. A aquests xiquets, en molts casos se’ls ha de preservar de perills que suposen per a ells les màfies, alguns pederastes, determinades organitzacions de tràfic o les mateixes famílies, perquè moltes vegades els hem separats perquè la família és perillosa per a ells. Quan revelem els llocs, estem cometent la irresponsabilitat que puguem exposar-los a eixos perills”, ha agregat.

Per això, Oltra ha animat a “continuar treballant” en qüestió de protecció de menors perquè “és responsabilitat de tots”. “Estem treballant amb les organitzacions de protecció a la infància, avançant en un sistema de protecció més amable que posa al xiquet en el centre del sistema, i s’adapta a les seues necessitats perquè, dins de les dificultats, tinguen la vida més normalitzada possible”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =