25n
25N
25N

Oltra: 'Els pressupostos de 2021 han de tindre en compte el reforç social, sanitari i econòmic'

Es contemplen 1,2 milions per a la teleassistència per l’acord amb la Diputació d’Alacant i l’ordenament de competències

Arxiu

Oltra: 'Els pressupostos de 2021 han de tindre en compte el reforç social, sanitari i econòmic'
28/10/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat el caràcter “expansiu i de reconstrucció” dels pressupostos del pròxim any que han de tindre en compte principalment “el reforç social, sanitari i econòmic necessari per a poder fer front a aquesta pandèmia”.

Així s’ha pronunciat durant la visita que ha realitzat a Alacant per a mantindre una reunió de treball amb l’equip de professionals de la direcció territorial de la Conselleria a Alacant que tramita i gestiona la renda valenciana d’inclusió.

Oltra ha assenyalat que, donades les circumstàncies especials que està provocant la pandèmia de la COVID-19, amb els pressupostos de 2021 “hem de treballar sobre els tres eixos de les polítiques socials, servei sanitari i de rehabilitació econòmica”, i amb base als “pactes de reconstrucció” que van aprovar per unanimitat tots els partits democràtics de les Corts.

La vicepresidenta s’ha referit també a la partida dels 1.325 milions d’euros “reivindicatius” inclosos en els pressupostos del pròxim any amb l’objectiu d’equiparar els drets socials de ciutadania valenciana als de tota Espanya, una quantitat que permetria “donar resposta a les necessitats que la gent requereix en aquests moments d’extraordinària gravetat”.

Teleassistència Alacant

Respecte al servei de teleassistència a la província d’Alacant, la vicepresidenta ha explicat que els pressupostos inclouen 1,2 milions d’euros per a “reforçar” aquest servei que assumeix la Generalitat “convertint-lo en un recurs més eficaç per a les persones en situació de dependència i especialment per a aquelles que viuen soles”.
En contrapartida i d’acord amb l’ordenació de competències entre totes dues institucions, la Diputació d’Alacant assumirà pràcticament la totalitat del finançament dels serveis d’atenció primària bàsica dels municipis de menys de 10.000 habitants, quedant fora dues mancomunitats que s’integraran en 2022.

Zona nord

D’altra banda, la vicepresidenta ha indicat que en les pròximes setmanes es reunirà amb les veïnes i veïns de la Zona Nord d’Alacant per a presentar-los els dos projectes que en matèria d’atenció a la infància s’estan preparant des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha demanat la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant en la cessió d’espais per a poder fer realitat “projectes que donaran resposta a les necessitats dels barris de la Zona Nord”.

Renda Valenciana Inclusió

Respecte a la renda valenciana d’inclusió, la vicepresidenta ha assenyalat que en aquest moment “som la quarta comunitat del país amb les quanties més dignes de tots els sistemes de renda d’inclusió”, i quan finalitze 2020 “tindrem una cobertura equiparable a les comunitats que millor han treballat en aquests sistemes d’inclusió i inserció en els últims anys”.

Oltra ha destacat l’esforç “descomunal” que s’ha realitzat en la Comunitat “en aquest projecte de vida independent per a moltes famílies”, tenint en compte que la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió “només està en marxa des de fa dos anys” i, tanmateix, en això moments “hi ha 55.000 persones destinatàries, entre titulars i beneficiaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =