25n
Orgull
Orgull

Oltra reivindica la gestió pública de l'atenció de la salut mental

Oltra reivindica la gestió pública de l'atenció de la salut mental
23/08/2018 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la gestió pública de l’atenció de la salut mental perquè és la que “millor garanteix els drets de les persones amb malaltia mental”.

En la visita a la residència i centre de dia CEEM per a persones amb malaltia mental crònica d’Albocàsser, pertanyent a l’Institut Valencià d’Acció Social i Sanitària (IVASS), Oltra ha destacat l’atenció “comunitària i inclusiva” impulsada pel seu departament per a les persones amb trastorn mental, que es materialitza amb l’engegada de nous recursos “bàsics i imprescindibles” i amb programes d’intervenció familiar per a reforçar les polítiques actives d'”apoderament” del col·lectiu.

En aquesta línia ha destacat la reversió al públic del CEEM d’Albocàsser perquè ha suposat “la millora dels serveis i les seues instal·lacions, el reforç de la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries”.

Cal recordar que des del passat 1 de juliol, l’IVASS, dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va assumir la gestió del CEEM d’Albocàsser després de finalitzar el contracte existent amb l’empresa que ho gestionava des de 2014.

Segons ha indicat Oltra, la reversió al sistema públic d’aquest centre per a persones amb trastorn mental continua la línia d’accions escomeses des de 2015, “adaptant els nostres serveis al nou model d’atenció social impulsat pel Govern del Botànic i que respon a les necessitats reals de les persones i les seues famílies”.

En aquest sentit, ha incidit que aquest nou enfocament cerca potenciar l’autonomia personal i procurar mantenir a les persones amb trastorn mental crònic en el seu entorn social, cultural i familiar, mitjançant serveis d’atenció social complementaris a l’atenció especialitzada”.

La vicepresidenta també ha destacat la conversió de recursos en una xarxa pública de suport social a la recuperació i inclusió social de les persones amb trastorn mental crònic i la creació de nous recursos intermedis.

El centre d’Albocàsser atén a 34 persones amb malaltia mental crònica, 5 d’elles en el centre de dia, i compta amb una plantilla de 27 treballadors i treballadores, que ara formen part de la Generalitat com a personal laboral indefinit.

L’objectiu de la Conselleria és, segons ha precisat la vicepresidenta, que el centre siga “de pas” dins del procés d’integració social de les persones amb trastorn mental. Per això, tal com ha explicat és necessari introduir una sèrie de millores en el centre i en els serveis disponibles.

Atés que el centre està situat fora del nucli urbà, s’ha previst la dotació de furgonetes que permeten el trasllat dels residents per a realitzar activitats d’inclusió social i treball en la comunitat.

Així mateix, es realitzaran una sèrie de reparacions i millores en l’habitabilitat de la residència com la reparació i instal·lació d’aire condicionat, la reparació de goteres i altres elements arquitectònics, a més de la millora de televisors i equips de música, equipament de mobiliari i parament o canvi d’equips informàtics.

Entre les millores que s’introduiran destaca també la seua inclusió en la unitat d’acció tècnica de l’IVASS per a donar recolze en l’atenció a les persones residents en el centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + quinze =