25n
25N
25N

Oltra assenyala que si no es compleixen les ajudes al valencià, es recuperaran

Oltra assenyala que si no es compleixen les ajudes al valencià, es recuperaran
29/11/2019 -

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que si es determinara que s’ha produït algun crebant econòmic a les arques de la Generalitat en les ajudes concedides pel foment del valencià es recuperarà per la via administrativa en exigir la devolució de les subvencions.

Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, s’ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada per si la Generalitat, igual que ha anunciat el PPCV, es personarà en la causa que se segueix en un jutjat de Barcelona que investiga la concessió de subvencions de la Diputació d’aqueixa província i altres entitats a fundacions vinculades al ‘procés’ i en la qual figura un informe de la Udef, arran d’unes diligències obertes en Fiscalia, amb una relació d’empreses beneficiàries de fons, entre elles, signatures que han rebut ajudes del Consell al foment del valencià.

La portaveu del Govern valencià ha indicat que no hi ha previsió de fer-ho, tenint en compte “l’experiència de successius arxivaments de les causes judicials que han iniciat” els ‘populars’.
Així mateix, ha recordat que la Generalitat, a través de les Conselleries d’Educació i d’Economia, està treballat en la via administrativa de conducta a un control específic de determinades subvencions, que en uns casos han acabat amb una sol·licitud de reintegrament.

En aqueix sentit, ha explicat que els controls generals en tots els departaments del Consell, com els de la Intervenció, són aleatoris, igual que els controls de qualitat de les empreses, perquè és “inviable” fer un seguiment de cadascun dels expedients de l’Administració.

No obstant això, ha assenyalat que si hi ha una denúncia, es posa en marxa un control específic que, en el cas de la Conselleria d’Educació, ha conclòs amb un expedient de reintegrament de les subvencions que ascendeix a uns 200.000 euros a les empreses Canal Maestrat i Kriol Produccions, administrades per la família Adell Bover i a les quals mercantils en les quals participa Francis Puig van realitzar algun servei.

Oltra ha explicat que enguany encara no ha eixit les ajudes al valencià perquè s’estan canviant les bases de l’ordre de subvencions per a la promoció del valencià, encara que no ha pogut concretar en què es modificaran.

Sobre aquest tema, ha explicat que efectuar una modificació “tenint la Generalitat com la tenim, és un embaràs” i “es pot tardar nou mesos”. Per això, ha justificat que “es canvien tan poc” les ordres d’ajuda perquè “es retarda la convocatòria i estan tots esperant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + setze =