Oltra: “Reclamem finançament i inversions justes i regularització del deute per deixar de ser espanyols de segona”

Les diferències econòmiques entre territoris signifiquen 4.000 milions d’euros amb els quals es podrien crear 25.000 llocs de treball

Oltra: “Reclamem finançament i inversions justes i regularització del deute per deixar de ser espanyols de segona”
09/04/2019 -

La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que la reforma del finançament, les inversions justes i la regularització del deute derivat de l’infrafinançament seran els tres pilars centrals de les reclamacions de la formació a Madrid i les primeres reivindicacions històriques a posar damunt de la taula.

Oltra, que aquesta vesprada s”ha reunit amb representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha destacat algunes coincidències entre les demandes de la patronal i de Compromís. “Estem d’acord a un dels termes abans fins i tot d’escoltar-nos que és la reivindicació d’un finançament just”, ha assenyalat en referència a la reforma definitiva del model de finançament autonòmic.

La candidata a presidir la Generalitat ha recordat les diferències territorials per les quals, entre una persona que viu a Cantàbria o una que viu a la Comunitat n’hi ha més de 800 euros de diferència “això signifiquen 4.000 milions d’euros en el nostre pressupost de la Generalitat per a educació, per a sanitat, però també per a crear 25.000 llocs de treball i per a donar suport a les empreses en innovació, en tecnologia i en transformació ecològica per a ser més productives”.

Mónica Oltra, ha defensat Compromís com l’única força valenciana a Madrid per a acabar amb la injustícia del maltractament econòmic i l’infrafinançament. Un paper que pot dur a terme Compromís perquè no té hipoteques ni mandats sobre què dir ací o què votar a Madrid, en contraposició a altres formacions amb una forta dependència de l’aparell central del partit a Madrid. Només amb una veu pròpia al Congrés podrem arreglar un problema tan urgent com és la falta de finançament “per a les nostres polítiques d’educació, de sanitat, però també d’ocupació o de competitivitat”, ha posat de manifest la candidata a la Presidència de la Generalitat.

Oltra ha destacat el lideratge de Compromís en reclamar la reforma del finançament, enfront dels governs del PP i del PSOE que no han abordat el necessari canvi de model, i en accelerar el blindatge d’inversions mitjançant la disposició addicional de l’Estatut, a la qual Ciudadanos no va donar suport. En la mateixa línia ha plantejat la campanya com “una oportunitat per a escoltar els punts de vista dels altres, en un moment on en política n’hi ha molt de soroll”.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =

cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
alcasser
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019