25n
Orgull
Orgull

Oltra proposa una llei de Govern Obert per a garantir la transparència sobre l'ús dels diners públics

Oltra proposa una llei de Govern Obert per a garantir la transparència sobre l'ús dels diners públics
02/04/2019 -

La candidata de Compromís a la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha proposat “una Llei de Govern Obert que òbriga les portes de l’administració a la ciutadania”, que convide a la ciutadania “a formar part de totes les decisions de la Generalitat” i que garantisca “la transparència de totes les mesures que es prenen, i sobretot, de com s’utilitza els diners”. “Perquè quan hi ha transparència és més fàcil que aqueixos diners vaja al que realment importa i no com passava abans”, ha sostingut.

Oltra ha participat aquest dimarts en el centre social del Raval d’Elx (Alacant) en una reunió de treball amb el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i el cap de llista a les Corts i exdirectora general de Transparència, Aitana Mas, així com amb la candidata a l’Alcaldia il·licitana, Mireia Mollà. A ella han acudit els representants de Compromís per a escoltar a diferents organitzacions que han transmés els problemes que es troben davant l’administració.

“En 2015, la societat va aconseguir tirar als corruptes de les institucions. En aquests quatre anys hem demostrat que quan un govern no furta hi ha més diners per a educació, per a sanitat, per a dependència. Hem demostrat que els diners que abans anaven als amiguets de l’ànima estan millor destinats quan van a les persones, al seu dia a dia, a les seues necessitats”, ha manifestat.

Oltra ha recordat a més els informes de la Unió Europea que destaquen a la Generalitat Valenciana com “l’única administració a Espanya” amb una estratègia de lluita contra la corrupció.

“Hem passat de ser un trist exemple de la corrupció amb el PP a ser referents en transparència i en polítics avanços i no volem tornar al passat”, ha continuat Oltra que ha asseverat: “És lamentable que els partits de la corrupció vulguen desmantellar totes i cadascuna de les mesures que hem posat precisament per a lluitar contra la corrupció”.

Al seu judici, busquen “llevar tots els murs que hem alçat contra els corruptes, perquè si algun dia tornen a les institucions puguen fer el mateix que ja van fer durant més de 20 anys de saqueig. Ens comprometem en la pròxima legislatura a enfortir totes les polítiques contra la corrupció, per la transparència, per l’honestedat”.

PROPOSTES DE TRANSPARÈNCIA

Els representants de Compromís han escoltat els problemes i propostes de les diferents associacions després de fer balanç de la legislatura de les accions de Transparència i Bo Govern des de la creació de l’Agència Antifrau o la implementació del nou sistema d’alertes contra la corrupció conegut com a SATAN, al portal de Transparència. “Davant l’èxit del Portal de Transparència GVA Oberta, el que farem és ajudar a tots els Ajuntaments valencians a comptar amb un portal de transparència de les mateixes característiques”, ha avançat Aitana Mas.

A la reunió han assistit representants del centre CRÍMINA i la delegació general d’Estudiants de la Universitat Miguel Hernández, Elx Acull, Càritas Elx, CCOO, UGT, Intersindical, Elx Pensa, Associació d’Empreses de Serveis d’Elx i Comarca (AESEC) i l’empresa social A Puntadas, ha assegurat Compromís en un comunicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 6 =