25n
25N
25N

Oltra proposa que les CCAA contribuïsquen a l'ingrés mínim vital en funció de la seua "sensibilitat social"

Oltra proposa que les CCAA contribuïsquen a l'ingrés mínim vital en funció de la seua "sensibilitat social"
17/04/2020 -

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres que les comunitats puguen contribuir a l’ingrés mínim vital en el qual treballa el Govern amb fons addicionals en funció de la “sensibilitat social” de cada executiu autonòmic.

És una postura que ha traslladat personalment als dos ministeris competents (Seguretat Social i Polítiques Socials) perquè siga un ingrés consensuat i compatible amb línies com la ‘Renda valenciana d’inclusió’, segons ha exposat la també portaveu en la roda de premsa després del ple del Consell.

Oltra ha assegurat que li “encantaria” saber si serà un ingrés compatible amb les rendes de cada CCAA, perquè encara desconeixen “com serà ni com es tramitarà”. “Esperem que, siga el que siga que vaja a ser això, estiga consensuat amb les comunitats”, ha subratllat.

Per tant, ha posat l’accent que “és absolutament necessari que la proposta del Govern haja d’estar en un paper, escrita”, recordant que totes les comunitats tenen lleis de rendes mínimes i que l’Estatut d’Autonomia diu que és una competència autonòmica.

Això suposa per a Oltra que el Govern hauria de fixar un nivell mínim per a tota Espanya que permeta “evitar diferències” entre CCAA i que els fons addicionals isquen dels governs autonòmics. “Un sistema similar al 50-50 dels fons per a dependència però pagant, perquè a la Comunitat només arriba el 12%”, ha incidit.

Això sí, els diners que aporte cada territori “dependrà de cada govern i de la seua sensibilitat social”, ha remarcat la també co portaveu de Compromís “a l’espera de veure com es materialitza” el projecte que el Govern PSOE-Unides Podemos espera tindre llest al maig.

AUGMENT DE LA RENDA VALENCIANA

Respecte a la ‘Renda valenciana d’inclusió’, la Generalitat ha “injectat” aquest divendres 18 milions d’euros per a equiparar-la a les últimes pujades del salari mínim i facilitar la seua tramitació ràpida davant l’emergència social derivada del coronavirus. Oltra ha assegurat que anirà ampliant-se en pròximes setmanes, amb una dotació superior prevista per a ser aprovada en el pròxim ple.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =