25n
25N
25N

Oltra: "Lluitaré per cada cèntim per a les persones que més ho necessiten. És el que em motiva de la política"

Amb el document de 199 fulls presentat per Hisenda amb les correccions dels pressupostos, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives dona per tancat l’errada dels PGV2021

Oltra: "Lluitaré per cada cèntim per a les persones que més ho necessiten. És el que em motiva de la política"
06/11/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha negat aquest divendres un empipament amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, després de trobar-se a última hora amb uns Pressupostos de la Generalitat per a 2021 diferents dels acordats, en els quals faltaven 21 milions d’euros per al seu departament. Una quantitat que finalment Soler s’ha compromés a incloure durant el primer trimestre de 2021. Oltra ha reivindicat que aquests 21 milions són “absolutament imprescindibles” per a dur a terme tres millores “fonamentals”, en concret: la millora de les ràtios en els centres de majors; l’equiparació salarial del personal sanitari que treballa en els Serveis Socials amb la del personal que treballa en Sanitat Universal; així com per a les unitats de coordinació sociosanitària, en concret per a garantir interlocució fluida entre tots dos departaments i conselleries.

‘Sempre defensaré a la gent més vulnerable, és el que em motiva en política’

D’aquesta manera, la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha avisat que no sols baralla per 21 milions, sinó que “barallaré per cada cèntim perquè és per a la gent que més el necessita i que té vides molt difícils”. “Sempre defensaré a gent més vulnerable, és el que em motiva en política: facilitar la vida a la gent que pitjor ho passa”, ha remarcat.”La diferència no és divisió, s’expressa, es tanca acord i es continua caminant conjuntament. La diferència és consubstancial a les coalicions. Cal perdre la por a debats deliberatius que mostren diferències perquè és ací on es construeix un projecte plural, de diferents mirades, on tothom cedeix un comunicat i tots es veuen reflectits”, ha reivindicat Oltra.

‘Una correcció de 199 fulles perquè els comptes de la secció 16 estaven tots mal’

Quant a les correccions en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021, la conselleria d’Hisenda que encapçala el socialista Vicent Soler, ha remés una correcció de 199 fulles, de tota la secció 16, els comptes de la qual “estaven totes mal” i “no es corresponia ni un número amb la proposta acordada”, ha comunicat Oltra.

No obstant això, la vicepresidenta del Consell creu que s’haurien de “revisar els mecanismes d’elaboració del Pressupost, amb la participació de tots els departaments”, un plantejament que considera que és “un sentiment compartit”.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en ser preguntada per la polèmica amb els 21 milions d’euros per al seu departament que no apareixien en el document final dels Pressupostos i que finalment el conseller Soler s’ha compromés a incloure en el primer trimestre de 2021 davant la “impossibilitat tècnica” de consignar-lo en la plantilla de pressupostos i “per a no retardar el debat parlamentari”.

Amb aquests diners, “es generaran aquestes places que necessitem com a reforç”. Igual que en Educació i en Sanitat s’ha reforçat el personal, “en les residències de majors també s’han creat grups bombolla i per a això també necessitem reforç”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + dos =