caixa popular

Oltra: "La visió de gran angular de les dones és un avantatge per a repensar l'economia, més enllà del capitalisme productiu"

Oltra: "La visió de gran angular de les dones és un avantatge per a repensar l'economia, més enllà del capitalisme productiu"
05/10/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que, en els nous models d’economia social amb perspectiva de gènere o feminista impulsats pel Consell, la visió “de gran angular de les dones és un avantatge per a repensar l’economia, més enllà del capitalisme productiu”, i plantejar una anàlisi crítica per a “detectar els biaixos androcèntrics en el model econòmic i millorar-ho”.

En la clausura de la segona edició de l’esdeveniment eWoman València, organitzat per Levante-EMV i l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), Oltra ha indicat que en aqueix model d’economia social que impulsa el Consell, la innovació a través de les noves tecnologies, és un aspecte clau per a un nou model econòmic on les dones “volen i poden ser l’avantguarda” .

La vicepresidenta ha posat l’accent en el emprenedurisme femení i en el valor afegit que les dones aporten al teixit empresarial. Sobre aquest tema ha aportat dades d’un estudi global fet pel Peterson Institute for International Economics, en el qual es plasma que les empreses que tenen més dones en els llocs executius són més rendibles, “les empreses amb un mínim del 30% de dones en alts càrrecs tenen un 15% més de beneficis que les que no les tenen”, ha concretat.

Malgrat aquesta significativa xifra, ha lamentat la vicepresidenta del Consell, actualment el 60% de les companyies encara no tenen a cap dona entre els càrrecs d’adreça ni administració i només un 5% són presidentes.

A més, ha evidenciat que encara existeix una bretxa salarial benvolguda del 25%, un 2% més d’atur en les valencianes que en els valencians i un treball a temps parcial d’un 31,2%, enfront del 10,3% dels homes.

Per açò, ha retret Mónica Oltra, les dones malgrat ser una part imprescindible en la qualitat del teixit empresarial, “pateixen una desigualtat real i palpable en l’àmbit del treball remunerat, i a més, segueixen assumint el pes del no remunerat”.

Model solidari, inclusiu, social i sostenible

En aqueix sentit, ha assegurat que el Govern valencià ha engegat polítiques concretes des de molts àmbits “per a reduir aquestes desigualtats i per a fomentar majors oportunitats per a les dones”, perquè segons ha precisat, el Consell aposta “decididament” per un model econòmic “solidari, inclusiu, social, sostenible, que ajude a incloure a les persones en el centre i l’economia al servei d’aquestes”.

Entre les línies d’actuació engegades per la Generalitat ha citat el Pla R+D+I empresarial amb ajudes concretes per a pymes del Ivace en matèria d’innovació, cooperació, innovació i certificació o les ajudes per a entitats i centres tecnològics en cooperació amb empreses o el projecte Dinamitza, per a la sostenibilitat industrial.

També ha destacat els 2,5 milions d’euros del Ivace per a centres europeus d’empreses Innovadores o els 4 milions del Servef en el foment d’ocupació de emprenedurisme social i innovació i els 11,5 milions en foment de l’ocupació amb perspectiva de gènere. En aquesta línia, la vicepresidenta ha recordat que des de la conselleria d’Igualtat s’ha finançat la primera Càtedra d’Economia Feminista, a més d’incrementar progressivament els permisos paternals per a anar equiparant-los amb els de maternitat.

D’altra banda, la vicepresidenta ha recordat que el mes passat es va signar el primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, “un pacte que és també una crida a la ciutadania” i ha animat al fet que des de les corporacions i empreses ho subscriguen i s’adherisquen amb el seu compromís, a través de la pàgina www.sumatalpacte.com, “així és com ho farem una realitat”, ha precisat.

Finalment, la vicepresidenta ha aplaudit la celebració de trobades com eWoman, “espais femenins i feminitzats, on es posa de manifest que les dones som essencials també per a la transformació i la innovació”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios