25n
25N
25N

Oltra: 'La futura Llei d'accessibilitat universal de la Generalitat és un repte social per a avançar cap a una convivència més humana'

La vicepresidenta s’ha reunit amb el president d’ONCE Comunitat Valenciana, Enrique Llin

Oltra: 'La futura Llei d'accessibilitat universal de la Generalitat és un repte social per a avançar cap a una convivència més humana'
16/09/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que la nova llei d’accessibilitat universal que prepara la Generalitat és “una de les grans iniciatives legislatives i un repte social per a avançar cap a una convivència més humana que tinga present a totes les persones amb totes les diversitats i capacitats”.

Així s’ha pronunciat Oltra després de la reunió que ha mantingut amb una delegació d’ONCE Comunitat Valenciana encapçalada pel seu president, Enrique Llin, i el delegat territorial, José Manuel Pichel.

La vicepresidenta ha destacat que aquesta llei “promocionarà i garantirà” els drets de la ciutadania per a accedir “en condicions d’igualtat” als béns, serveis i coneixements d’ús públic, i ha posat l’accent en la importància de la participació del tercer sector “en l’elaboració i desenvolupament d’aquesta nova norma”.

La titular d’Igualtat ha explicat que les lleis d’accessibilitat vigents en la Comunitat, alguna amb més de 20 anys d’antiguitat, “no cobreixen en aquests moments tots els àmbits d’aplicació de l’accessibilitat universal que exigeix mesures específiques en àmbits no regulats encara”.

Per a Oltra, aquesta llei transversal que afectarà milers de persones “suposa un canvi de paradigma que garantisca la mobilitat i el compliment de les exigències d’accessibilitat, físiques i virtuals, amb els ajustos i mecanismes adequats”.

Així mateix, la llei contemplarà l’eliminació de les barreres no solament físiques, sinó de totes aquelles que cal suprimir per a atendre totes les diversitats físiques, intel·lectuals, mentals, orgàniques o sensorials, “de manera que l’espai comú, en el seu conjunt, siga un espai sense barreres” ha assenyalat la vicepresidenta.

Durant la reunió, la vicepresidenta ha traslladat a l’entitat els principals punts que contemplarà la nova llei i ha convidat a ONCE i a totes les entitats del tercer sector a participar “activament” en el seu desenvolupament”.

La trobada també ha servit per a posar en comú tots els projectes en els quals està immersa l’entitat en la Comunitat Valenciana amb la qual la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·labora estretament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =