caixa popular

Oltra exposa la situació de sofriment i manques que viuen milers de persones refugiades

Els projectes que visiten afecten col·lectius especialment vulnerables com són la infància i dones

Oltra exposa la situació de sofriment i manques que viuen milers de persones refugiades
05/07/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha exposat l'”apressant” situació per manques bàsiques i pel “sofriment acumulat” que viuen milers de persones refugiades. “Ningú tria una vida de sofriment i de negació de drets per voluntat pròpia”, ha agregat Oltra, qui ha demanat a la comunitat internacional que “no s’oblide” de la situació de les persones refugiades.

Així s’ha expressat Mónica Oltra en el transcurs de la seua visita als campaments de refugiats d’Aida en Belén i a Hebron, emmarcada en el seu viatge a la zona de Cisjordània per a visitar diferents projectes de cooperació en campaments de refugiats, així com per a conéixer el treball que s’està desenvolupant en aquesta zona, convidada per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA), acompanyada per personal de UNRWA i pel director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo.

Segons ha indicat la vicepresidenta, aquest viatge suposa “retornar el prestigi als projectes de solidaritat de la Generalitat”, així com constatar sobre el terreny les necessitats i les àrees que des de la Generalitat “volem reforçar” a través d'”una aproximació a la problemàtica que viuen ací les persones refugiades, la seua quotidianitat, el dia a dia de milers persones amb una situació molt precària i molt limitades”.

També “realitzem una aproximació als projectes que des de l’àmbit de la cooperació es realitzen, alguns d’ells amb el finançament de la Generalitat Valenciana, focalitzats sobretot en els àmbits de dona i igualtat, protecció a la infància i també projectes educatius”, ha agregat Oltra.

El Govern valencià ha subratllat Oltra, vol visibilitzar aqueixa “terrible situació” que viuen en la zona milers de persones, des de fa 70 anys, on ja creix una “quarta generació nascuda en camps”. En aquest sentit ha apuntat que es requereix “una labor col·lectiva, una acció conjunta en tots els àmbits”, també el de la cooperació, per a “la reconstrucció de la dignitat de les persones desplaçades”.

Per la seua banda, Federico Buyolo ha indicat que la Generalitat actualment, finança tres projectes en territoris palestins per un valor d’1 milió d’euros.

També “estem ara mateix treballant amb persones refugiades palestines que es troben a Síria que són refugiats de refugiats i per tant amb una situació encara més complicada”, ha apuntat.

En aqueix cas, ha precisat Buyolo, la Generalitat finança per segon any consecutiu un programa “important” d’educació per a xiquets i xiquetes que es troben en aqueixos campaments doblement refugiats.

Els projectes que ajuda la Generalitat, ha assenyalat, tenen com a objectiu comú, precisament, “treballar per a retornar la dignitat a les persones desplaçades i refugiades i que expliquen a més amb una vulnerabilitat afegida com són la infància i les dones”, entre altres àmbits.

Campament Aida

La delegació encapçalada per la vicepresidenta ha visitat aquest dimarts el campament de refugiats d’Aida, que va ser establit en 1950 entre les ciutats de Belén i Beit Hala. Igual que altres campaments de Cisjordània, es va establir en les terres que la UNRWA va llogar al Govern de Jordània.

Amb una població de 4.787 persones, el campament s’enfronta a greus problemes d’amuntegament. Els refugiats del camp d’Aida, en general, provenen de 17 pobles en la Jerusalem occidental i l’oest d’Hebron, incloent-hi Walaja, Khirbet El Umur, Qabu, Ajjur, Allar,Deir Aban, Maliha, Ras Abu Ammar i Beit Nattif.

En molts casos, les instal·lacions de UNRWA en el campament d’Aida també proporcionen serveis als refugiats en el campament proper de Beit Jibrin. El camp està totalment vinculat a l’electricitat i les xarxes municipals d’aigua, però les aigües residuals i les xarxes d’aigua són pobres.

El campament va ser objecte d’especial dificultat durant la Segona Intifada, ja que l’escola va patir greus danys i 29 habitatges van ser destruïdes per les forces de Defensa d’Israel a través de les incursions de març de 2004.

Oltra i Buyolo han conegut el camp de futbol i l’àrea de jocs construït a través de la fórmula “cash for work” (diners per treball), i també una escola infantil situada en l’àrea d’Hebron i el centre de salut. Igualment, s’han reunit amb membres de la comunitat local.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris