caixa popular

Oltra: "Sempre que es genere una Espanya desigual hi haurà problemes en els territoris"

GVA

Oltra: "Sempre que es genere una Espanya desigual hi haurà problemes en els territoris"
13/07/2018 -

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha valorat “molt positivament” aquest divendres el diàleg entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i ha apuntat que, a partir d’ací cal “construir un sistema basat en la igualtat d’oportunitats i en el tracte sí diferencial però no desigual entre territoris”.

Segons Oltra, “cadascun té les seues peculiaritats, però això no pot ser sinònim de desigualtats i hi ha molts aspectes en el finançament i inversions que generen una Espanya desigual i sempre que es genere una Espanya desigual hi haurà problemes en els territoris”, ha advertit.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per si li preocupa que de la trobada entre Sánchez i Torra es deriven “privilegis” per a la regió catalana.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha defès que “el diàleg sempre és bo” i que “s’ha de donar en els nivells bilaterals, horitzontals i col·lectius” perquè “la falta de diàleg és una anomalia democràtica que té conseqüències funestes sempre, siga sobre el tema que siga, també en el tema territorial”, ha apuntat.

En la seua opinió, és necessari “construir un estat espanyol de drets, equitat i sense privilegis”, ja que “quan hi ha privilegis és perquè hi ha vulneració de drets i un privilegi sempre té a l’altre costat una vulneració d’un dret”.

En aquest context, la missió d’aquest Consell és defendre els interessos dels valencians, ha reivindicat, al mateix temps que ha assenyalat que la seua intenció no és ser més que ningú ni obtindre privilegis “però no volem se sempre els últims de la cua ni en finançament ni en inversions”, ha remarcat.

Al seu juí, “Espanya es trenca pels Pressupostos Generals de l’Estat, quan la Comunitat Valenciana rep quatre vegades menys inversions que altres territoris, es trenca sistemàticament de finançament que no és constitucional perquè no garanteix la suficiència financera de determinats territoris com el valencià”.

D’altra banda, preguntada sobre si ja hi ha data per a la trobada entre el president del Govern i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la també portaveu del Consell ha recordat que Pedro Sánchez ja va anunciar reunions amb tots els presidents de CCAA i encara que “de moment no hi ha data prevista”, s’ha mostrat “convençuda” que “eixe anunci tendrà calendari en breu” “Pareix que anava per ordre d’aprovació d’Estatuts, quan ens toque ens tocarà, almenys és un criteri objectiu”, ha valorat.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 7 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018