25n
25N
25N

Oltra destaca que el Govern del Botànic és "modèlic, exportable i la vacuna" contra la ultradreta

Oltra destaca que el Govern del Botànic és "modèlic, exportable i la vacuna" contra la ultradreta
03/12/2018 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha lamentat aquest dilluns els resultats de les eleccions andaluses i sobre aquest tema ha recalcat que el Govern del Botànic, en posar a les persones en el centre, és “modèlic, exportable i la vacuna” contra el creixement de la ultradreta.

Oltra, després de reunir-se amb representants de la Coordinadora de les Plataformes de la Dependència, representants de la Plataforma de la Dependència de Castelló i del CERMI CV, ha assenyalat sobre aquest tema que “no és una bona notícia mai quan les dretes, les polítiques de dreta i els discursos de dretes avancen”.

Per contra, ha destacat que en clau valenciana “cal felicitar-se per tenir un Govern que, a través del Pacte del Botànic, ha posat a les persones en el centre i pren mesures polítiques per a millorar la qualitat de la vida de la gent”.

En aquesta línia, ha recalcat que aquest pacte “tenia clar des del principi que la política ha de servir per a atallar l’emergència social que havia deixat a moltes famílies en una situació molt difícil i l’emergència democràtica, ja que s’havia instal·lat la corrupció d’una manera generalitzada”.

Oltra ha recalcat que estan treballant en els dos àmbits i “en aquest moment a la Comunitat Valenciana la gent està més segura i més coberta socialment”.

“Tot açò ho hem fet des d’un govern plural que posa a la gent en el centre i ha fet polítiques d’igualtat, de regeneració democràtica i açò és la vacuna contra processos en els quals la gent, davant la inseguretat o pensar que els polítics no s’ocupen de la gent, prenen un altre camí”. “El govern del Botànic és modèlic, és exportable i és la vacuna contra determinades qüestions”, ha postil·lat.

UN “FET DIFERENCIAL” A LA COMUNITAT

Respecte a si li preocupa l’auge de la ultradreta a la Comunitat, ha assegurat que “no” perquè “per a aquest tipus de discurs de dretes, del panorama polític i de l’auge del discurs d’odi al diferent, la guerra dels penúltims contra els últims quan els que estan a dalt cada vegada acumulen més riquesa i acumulen més poder, la vacuna és precisament treballar polítiques de cohesió social, que és el que s’està treballant a la Comunitat”.

A més, ha assenyalat que a la Comunitat “hi ha un fet diferencial” perquè “no hi ha cap govern” com el Consell “en una altra part d’Espanya” i Compromís “no existeix en altres parts d’Espanya”. “Aqueix és el fet diferencial, que ha fet que aquest siga el govern més estable de la història, el que més política social ha engegat i que a més persones els ha millorat la vida”, ha recalcat.

Sobre aquest punt, Oltra s’ha referit a la renda valenciana d’inclusió, al copagament farmacèutic i a la gratuïtat dels centres ocupacions, entre altres qüestions. “La gent, quan està segura, quan millora la seua vida, i sent que té un matalàs que ho dóna suport a que són els poders públics a través de les polítiques socials, doncs no té aqueix tipus de temptacions”, ha indicat.

“Crec que podem exportar les nostres polítiques, la nostra manera de governar des de l’estabilitat i des del diàleg, la manera en la qual estem governant en aquesta Comunitat. Aqueixa és la vacuna contra determinats extremismes que empitjorarien molt si prenen decisions en la vida de les persones”, ha insistit.

ALIANCES A ANDALUSIA

Així mateix, preguntada per què aliances creu que es poden formar en la Junta d’Andalusia, ha subratllat que és “alguna cosa que tindran a veure les forces polítiques d’allí”. S’ha mostrat “molt expectant ara a veure com reaccionen les forces constitucionalistes, autodenominades constitucionalistes, perquè certament en el panorama parlamentari andalús hi ha una força política obertament contra la Constitució i que planteja qüestions obertament contràries a la Constitució”, ha manifestat.

“En tot cas, hi ha un panorama multipartidista i és l’hora de la negociació i de veure que polítiques volen para Andalusia”, ha indicat, abans de reiterar que les “millors polítiques són com les que aquesta fent el govern del Botànic”, amb “forces polítiques progressistes” que es van posar “d’acord per a rescatar persones”. “Probablement, si açò s’haguera fet fa quatre anys a Andalusia ara tindrien un altre panorama. Ara cal gestionar la realitat d’avui”, ha afegit.

AVANÇAMENT ELECTORAL

En ser preguntada sobre la possibilitat d’anticipar eleccions, ha assenyalat que “qui haja de convocar que convoque o no”, però que ella considera que “quan un està en el govern el que han de fer és treballar per a millorar la vida de la gent”.

“Açò és el que estem fent des del govern valencià i en aquest moment encara tenim molt treball a fer en aquesta fi de legislatura, perquè en aquest moment hi ha moltes persones que viuen millor que en 2015”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 2 =

CCCC
torrent