caixa popular

Oltra diu que la Generalitat podria assumir el suport als municipis que realitzen les diputacions

Oltra diu que la Generalitat podria assumir el suport als municipis que realitzen les diputacions
21/09/2018 -

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que l’administració autonòmica estaria en condicions d’assumir les competències de les diputacions de suport als municipis, ha recordat que existeix una Direcció general d’Administració Local i que es podrien assumir competències “i pressupost, que no vindria malament”, a més del personal, com ja va ocórrer amb el traspàs de competències estatals. “Seria un procés absolutament viable i tampoc inventaríem la Coca Cola”, ha dit.

Així s’ha pronunciat en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada si considera que seria factible l’assumpció per part de la Generalitat de les competències de les corporacions provincials, tal com proposa Podem.

Sobre aquest tema, ha indicat que el govern valencià no es pronuncia sobre la proposta concreta d’un grup parlamentari i ha assenyalat que la seua posició sobre el buidament de les diputacions va quedar clara en la votació de la resolució en el Debat de Política General sobre la incorporació del pressupost de diputacions a la Generalitat que no es va aprovar però que Compromís va recolzar. “La meua opinió va en el meu vot”, ha dit.

Oltra ha recordat els dos decrets de coordinació sobre turisme i esports que van ser tombats pel TSJCV i ha indicat que la línia que defèn el Consell és que les diputacions “no haurien d’exercir competències impròpies o que són de la Generalitat”, per a “no duplicar servicis i esforços”.

A més, ha destacat que l’opinió del Consell sobre el futur de les diputacions està arreplegada en la seua proposta al Govern de reforma constitucional i es planteja que els diferents territoris puguen triar la seua organització territorial, de manera que els que vullguen mantindre eixes corporacions ho facen i els que no, puguen acabar amb elles.

“En alguns territoris igual sí tenen més sentit que en uns altres”, ha agregat la vicepresidenta, que ha posat com a exemple que pot ser que territoris més extensos tinguen major funcionalitat i en uns altres amb una major estructura comarcal no.

Si eixa modificació de la Constitució es materialitzara, ha prosseguit, a la Comunitat s’estudiaria què decisió prendre, encara que ha agregat: “En el nostre cas, per la situació geogràfica i la pròpia organització de l’administració, probablement seria un territori en el qual podria assumir la Generalitat el suport municipal”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 12 =