25n
25N
25N

Oltra diu que la relació amb el PSPV és "millorable" i demana que "s'escolte més a Compromís" per a "prendre decisions"

Oltra diu que la relació amb el PSPV és "millorable" i demana que "s'escolte més a Compromís" per a "prendre decisions"
07/11/2020 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat que la relació amb el PSPV és “millorable” i ha reivindicat que “se senta més a Compromís a l’hora de prendre decisions i arribar a acords”. Així mateix, ha assenyalat que l'”acostament” dels socialistes a Ciudadanos en les negociacions dels pressupostos “allunya els objectius que Compromís es marca en els comptes”.

Així s’ha manifestat Oltra en una entrevista en À Punt, recollida per Europa Press, en la qual ha remarcat que “en un govern de coalició, les qüestions importants es parlen i s’acorden”, i ha advocat per “millorar la interlocució, la participació en els acords i el fet de saber l’opinió del conjunt del Consell”.

Sobre la “correcció d’errors” a causa de “la falta de 21 milions” en el pressupost de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Oltra ha apuntat que “no era només eixa qüestió, sinó les 199 fulles de correcció d’errors”. “Totes les seccions estaven malament, era un problema més gran”, ha lamentat.

La vicepresidenta del Consell ha indicat que “les alarmes van saltar quan es va publicar el projecte de pressupostos en la web”, ja que “no quadrava cap número”. Per això, ha justificat que no acudira el dimecres a la seua compareixença en Les Corts perquè, ha defensat, “els diputats havien de tindre temps per a estudiar i veure” els comptes. “No seria just comparéixer el mateix dia que es presentara el pressupost”, ha agregat.

Preguntada per les causes, Oltra ha defensat que “haurà d’explicar-les el conseller d’Hisenda, Vicent Soler” i ha mostrat el seu “desacord” amb el procediment, perquè “passen coses com aquestes”. “Negociar amb la pressió de no entendre que és l’acord el que marca el termini i no el termini el que marca l’acord dona a aquestes coses que no haurien de passar”, ha afirmat, al mateix temps que ha lamentat la “poca cultura de govern de coalició”.

No obstant això, ha expressat la seua “satisfacció” per un pressupost que ha qualificat d'”històric”. “Dels 800 milions que ens trobem en 2015 hem passat a 2.000 milions”, ha destacat, i ha apuntat al fet que “tot això és gràcies a l’esforç pressupostari i de gestió”.

Per tot això, ha reivindicat que al Consell “se senta més a Compromís a l’hora de prendre decisions i arribar a acords” i ha defensat que la seua formació “és una part fonamental en el Consell” i “va ser determinant en el canvi polític del 2015 i en la renovació del Botànic en 2019”.

“LES MESURES NO SÓN SUFICIENTS”

D’altra banda, la vicepresidenta del Consell ha insistit que les mesures que la Comunitat Valenciana ha pres en els últims dies per a frenar la pandèmia de coronavirus “no són suficients” i ha advocat per “anar més enllà”. Així, s’ha mostrat partidària d'”aprovar mesures més estrictes, com ja han fet altres autonomies espanyoles i països europeus”. “Preferisc unes mesures més estrictes ara, que anar a un col·lapse en unes setmanes”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha defensat el tancament dels bars i restaurants, “com han fet comunitats autònomes com el País Basc i Múrcia i països com Alemanya, França i Bèlgica”.

“Hem de fer un esforç per a poder mantenir la màxima normalitat laboral i acadèmica, i que els xiquets i les xiquetes puguen continuar anant a escola, però si els espais de sociabilitat com a bars i restaurants han de tancar durant un temps, els diners que ens estalviem de no tindre pacients a les UCI els podem destinar a aquest sector econòmic”, ha assegurat.

Oltra ha subratllat que “si la resposta és llevar una taula del bar, és insuficient” i ha apostat per avançar el toc de queda “com han fet altres comunitats autònomes, basant-se en criteris científics”. “És el moment de prendre mesures més estrictes, perquè la gent està molt cansada i frustrada”, ha assenyalat.

“El confinament va ser duríssim i, al meu entendre, vam fer una desescalada massa ràpida. Quan semblava que eixíem del túnel, tornem a entrar. I quan la gent no veu l’horitzó, es frustra i s’enfada”, ha indicat Oltra, que ha remarcat que les noves restriccions “no les ha aprovades el Consell, sinó que són una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

Finalment, ha reconegut que, a la primera onada, “el problema més greu va ser la falta de material” i ha defensat que “ara, en la segona ona, s’ha millorat en la gestió de la crisi i la situació està més controlada, a pesar que les xifres siguen negatives”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − sis =