caixa popular

Oltra destaca que els albergs de l'IVAJ són "punt de trobada de la diversitat"

Oltra destaca que els albergs de l'IVAJ són "punt de trobada de la diversitat"
17/08/2017 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat les instal·lacions de l’alberg juvenil Argentina, que l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) té a Benicàssim, amb la finalitat de “posar en valor les instal·lacions d’aquests albergs com a punt de trobada de la diversitat”.

La vicepresidenta ha aprofitat l’ocasió per a presenciar les classes de nàutica dirigides a xiquets, xiquetes i joves del programa ‘A la mar’ i de música del V Curs Internacional de Música de Benicàssim, que organitza anualment l’IVAJ en aquestes instal·lacions.

Oltra ha assenyalat que aquest és el millor exemple de la diversitat que es respira en els albergs de l’IVAJ, “on es fusiona el mar amb la música de corda, les classes de nàutica i les famílies de *alberguistas que s’allotgen en aquestes instal·lacions”.

Aquesta diversitat d’activitats nàutiques i culturals permet que la gent que s’allotja i acudeix als albergs puga “trobar a Benicàssim el lloc on satisfer els seus gustos i inquietuds culturals i de diferents gustos musicals, en coincidir, també, el festival de música Rototom”.

La titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha remarcat també que els albergs acullen un altre tipus de diversitat, ja que aquestes instal·lacions “són també utilitzades per persones que tenen algun tipus de diversitat funcional perquè són completament accessibles”.

Campanya ‘A la mar’

Els programes emmarcats dins de la campanya ‘A la mar’ estan dirigits a xiquets i xiquetes, a partir dels 8 anys, joves i adults, amb especial atenció als quals es troben en edat escolar. L’objectiu és iniciar als menors en la pràctica de les activitats nàutiques. Es realitzen cursos de vela, *windsurf, rem i piragüisme.

Actualment, la Generalitat compta amb tres ‘escoles de la mar’: una en el club nàutic de Vila Joiosa; l’escola de Borriana, amb possibilitat d’allotjament; i l’escola de Benicàssim, amb allotjament en l’alberg juvenil Argentina.

Curs Internacional de Música

D’altra banda, el Curs Internacional de Música de Benicàssim és una iniciativa d’un grup de professionals que pretén ajudar a les noves generacions de músics.

Compta amb el suport de la Diputació de Castelló, l’Ajuntament de Benicàssim i l’IVAJ, amb la finalitat d’oferir una educació de qualitat a preus sostenibles per a totes les famílies.

Dins de les activitats que es realitzen, destaca el Festival ‘Cordes a la mar’, amb el qual volen acostar la música de cambra a tota la població de Benicàssim.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + disset =

viva gym canovas
exposicion caps tallats