25n
25N
25N

Oltra dóna "la benvinguda" al PP per voler blindar ara la sanitat pública "després d'anys d'atacs immisericordes"

Oltra dóna "la benvinguda" al PP per voler blindar ara la sanitat pública "després d'anys d'atacs immisericordes"
19/06/2020 -

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha donat aquest divendres “la benvinguda” al PP per voler ara blindar la despesa sanitària “després d’anys d’atacs immisericordes” als serveis públics i ha plantejat que en aquest blindatge s’incloga també als serveis socials. “Estic molt feliç que la dreta haja caigut del cavall”, ha assenyalat.

Oltra, en la roda de premsa per a informar dels assumptes tractats en el ple del Consell, s’ha referit així preguntada per l’anunci d’ahir de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que la setmana vinent el PP presentarà una proposició de llei per a blindar la despesa sanitària i sobre aquest tema ha recalcat: “des del Consell clar que volem blindar la sanitat pública”.

De fet, ha recordat que va ser el Govern del Botànic qui la passada legislatura va revertir “part de la privatització” del sistema sanitari –en referència a la volta a la gestió pública del departament de salut d’Alzira– dins d'”una aposta decidisca per la sanitat pública”.

Per això, ha comentat que els sembla “molt bé” que ara “la dreta reivindique la sanitat pública després d’anys d’atacs, privatitzacions i retallades” i atés que la sanitat és un dret “fonamental” ha plantejat que “probablement es podria blindar una mica més dins de la Constitució”, encara que és una proposta que “excedeix a l’àmbit de la Generalitat”.

De la mateixa manera, ha defensat incloure en aquest blindatge pressupostari els serveis socials, que “són la quarta pota de l’Estat del Benestar” i “com en una cadira, sense els serveis socials l’Estat del Benestar es queda coix”.

En aqueix sentit, ha destacat que aquesta pandèmia ha posat en relleu als “serveis públics com una cosa essencial” i a les professions que els exerceixen, en la seua majoria “feminitzades i invisibilitzades” com “les més importants”.

“Curar, criar i cuidar són activitats imprescindibles per a la vida enfront d’unes altres que tenen més prestigi perquè es guanya més diners però que són prescindibles, com les especulatives”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − deu =