25n
25N
25N

"Compromís és el motor del canvi contra vent i enquestes"

La líder de Compromís, Mónica Oltra, ha fet un balanç de l’evolució de la Comunitat Valenciana, i ha perfilat les accions de futur

"Compromís és el motor del canvi contra vent i enquestes"
12/04/2019 -

Els cinc líders dels principals partits polítics que aspiren a arribar a la Presidència de la Generalitat Valenciana, després del 28 d’abril, han assistit al primer debat electoral per a fer un balanç d’aquests quatre anys de Govern del Botànic, però també per a perfilar quines seran les accions de futur que durien a terme tant PP, Ciudadanos, UP-EUPV, Compromís i PSPV.

Així, la líder de Compromís, Mónica Oltra, no ha dubtat a ressaltar eixe canvi que es va produir després de les eleccions de 2015, quan la formació, malgrat els resultats de les enquestes, donava la campanada i s’alçava com un dels partits polítics més votats. Uns vots “valents”, com així ho ha definit Oltra, que van impulsar la creació del Govern del Botànic, amb “l’expulsió de la corrupció i el balafiament de diners públics” que va suposar.

 

Oltra: “Apostarem per agafar el bou per les banyes, i no quedar-nos en la barrera”

Des de llavors, la Comunitat Valenciana ha deixat de ser coneguda com el bressol de la corrupció i els ‘chiringuitos’ per a convertir-se en un exemple de bona gestió. Quatre anys en què, com ha explicat la candidata de Compromís al Consell, Mónica Oltra, “la vida de la gent ha canviat a millor. Ara, les persones no han de triar entre pagar medicaments o omplir la nevera perquè hem eliminat el copagament farmacèutic; Ara, s’ha duplicat el nombre de persones dependents que formen part del sistema de protecció; cada mes de setembre, les famílies no han de preocupar-se a comprar els llibres educatius perquè els tenen gratis; ara, no fem triar entre drets, sinó que estan tots garantits; i, per descomptat, hem estabilitzat un deute que ofegava als valencians i valencianes”.

“Entrar al Govern, en 2015, va ser una posició valenta. Apostarem per agafar el bou per les banyes, i no quedar-nos en la barrera i hem instaurat un govern honest i valent”, ha afegit Oltra. I és que, malgrat ser conscients que “encara queda molt per fer”, Compromís té clar que continuarà treballant per continuar millorant la qualitat de vida de la ciutadania.

En aquest sentit, ja ha avançat algunes actuacions de futur com garantir la gratuïtat dels menjadors escolars per a Infantil i Primària; continuar apostant per la creació d’ocupació; el sistema de dependència; l’accés a l’habitatge; o l’eliminació dels barracons – ja hi ha 23 col·legis en construcció – perquè “sabem que hi ha gent a la qual encara no li ha arribat eixe canvi que va començar en 2015, però estem treballant i continuarem treballant perquè arribe a totes les persones. Sabem gestionar. Ja no es roba. I amb el suport dels valencians i valenciana serem imparables. Compromís és el motor del canvi contra vent i enquestes”.

“El que valia per a Montoro, val per a Montero”

Durant aquest primer debat electoral, Oltra tampoc s’ha oblidat de l’infrafinançament al qual des del Govern central s’ha sotmés a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, la líder de Compromís ha assenyalat tant al Govern de Rajoy, com al de Sánchez perquè cap “ha tractat justament a la Comunitat Valenciana. Ens hem cansat de ser espanyols de segona. Reivindiquem el que ens pertany perquè eixe finançament és el que es destina a educació, sanitat, ocupació o dependència”. Així mateix, ha afegit, “a nosaltres no ens mana ningú ni des de Madrid ni des de Barcelona. Per això, portem com a bandera la defensa dels drets dels valencians i valencianes perquè el que valia per a Montoro, val per a Montero”.

Així, Oltra ha assegurat que “qui vulga el vot de Compromís” haurà d’incloure una sèrie de mesures a les quals des de la formació no estan disposats a renunciar, com un model de finançament i unes inversions justes, però “amb un calendari per escrit”, l’avanç en el Corredor Mediterrani o la millora de les connexions en la xarxa de rodalia, així com “la suspensió dels pagaments d’interessos derivats del FLA perquè no ens donen el finançament que ens correspon, sinó que ens fan un préstec que després hem de retornar”, al que ha afegiu que “renuncien al fet que es retorne el rescat que es va fer als bancs, però s’accepta que s’estiga dessagnant a la Comunitat Valenciana”.

“El Govern del Botànic no és la primera opció, sinó que és l’única opció”

Per a finalitzar, Oltra no ha dubtat a demanar eixe vot valent que els va impulsar en 2015 per a ser la força que lidere el canvi. “Per a nosaltres, el Govern del Botànic no és la primera opció, sinó que és l’única opció. Fora d’això, només existeix corrupció, retallada de serveis públics i enemics de la democràcia que s’aprofiten de les llibertats per a retallar en llibertats”.

Oltra ha fet referència, d’aquesta manera, tant a l’anunci de PP i Ciudadanos de pactar amb el partit d’ultradreta Vox, amb l’objectiu que no es reedite el Pacte del Botànic, com a les propostes que han llançat els partits de l’oposició que, en línies generals, han anat destinades a assegurar una coacció de la llibertat de les famílies en l’elecció de centres educatius i la llengua en la qual estudiar, així com en la revolució fiscal que proposa la líder del PP, Isabel Bonig, que, com ha explicat Oltra, “només afavoreix als més rics. Llevar l’impost de patrimoni només afavoreix a 22.000 persones de la Comunitat Valenciana que són els que més tenen”.

En aquest sentit, Oltra ha posat d’exemple eixa”revolució fiscal” que s’ha dut a terme a Andalusia, on governa el PP amb el suport de Cs i Vox, perquè “l’única cosa que ha aconseguit ha sigut llevar els impostos als senyorets”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 17 =

programacion rialto
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020