25n
25N
25N

Oltra diu que "el més destacable" de 2018 és que els canvis impulsats pel Botànic "comencen a notar-se"

Oltra diu que "el més destacable" de 2018 és que els canvis impulsats pel Botànic "comencen a notar-se"
28/12/2018 -

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha considerat aquest divendres que “el més destacable” de 2018 és que els canvis impulsats pel Govern del Botànic i el seu “positiu” impacte “comencen a notar-se” en la vida de ciutadans de la Comunitat. Així mateix, ha valorat el treball fet per a posar aquesta autonomia “en el mapa de la decència”, per a “retornar drets a la ciutadania” i per a continuar “lluitant per un finançament just”.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en preguntar-li pel balanç que fa de l’any 2018, “l’últim any complet de la primera legislatura del Botànic”, com ella ha precisat, abans de les eleccions autonòmiques de 2019.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assenyalat que “el més destacable” de 2018 ha sigut que “els canvis” impulsats per l’Executiu valencià que conformen Compromís i PSPV amb el suport parlamentari de Podemos i el seu “impacte, sobretot, el positiu”, “comencen a notar-se en la ciutadania, en la seua vida i en la seua quotidianitat”.

En aquest sentit, la responsable autonòmica ha afirmat que els habitants de la Comunitat Valenciana “ara viuen millor que fa tres anys i mig i també que fa un any” i ha apuntat que el que ve encara “viuran millor”.

Mónica Oltra ha considerat que el primer any de legislatura del Govern del Botànic va ser el d’atenció a les “emergències, tant socials com democràtiques”; que el segon va ser el d'”establir les bases de canvis més estructurals i més profunds”, i que el tercer, ha sigut el de “posar en marxa molts d’aquests canvis estructurals i profunds”.

La vicepresidenta ha agregat que entre 2015 i 2018 aquest executiu “ha posat la Comunitat Valenciana en el mapa de la decència, del bon govern i de les polítiques socials pioneres a Espanya”. “Ser valencià o valenciana ja no significa anar per ací acatxant el cap i estar avergonyit del teu govern”, ha exposat en aquest sentit.

Així, ha destacat que “ara es pot dir amb orgull que hi ha un govern que s’ocupa i es preocupa de la vida de les persones”. “Hem retornat drets a la ciutadania”, ha dit i ha citat com a exemple, la fi “del copagament confiscatori il·legal que va practicar el PP en els casos de la Dependència”.

Oltra ha manifestat que “s’ha continuat amb la reparació que feia falta” per a “atendre l’emergència de les persones” que el Consell del Botànic “va trobar en llista d’espera”, segons ha apuntat, “45.000 en xifres oficials més 17.000 expedients amagats en calaixos que es van trobar mesos després”. Ha insistit que ara “s’estan recuperant els copagaments que es van fer”.

La titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha comentat també en fer balanç que “s’ha implementat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista” i que s’ha acordat “equiparar les ajudes a les víctimes del terror masclista a les del terrorisme”. “Som una comunitat pionera a Espanya en aquesta matèria”, ha subratllat.

Igualment, ha afirmat que l’administració valenciana ha aconseguit “ampliar” la xarxa d’oficines de víctimes del delicte, “incorporar noves persones a la tasca de protecció” i posar en marxa, pel que respecta a “una qüestió tan sensible” com el dret d’accés a l’habitatge, el Pla d’Adquisició d’Habitatge “per a ampliar el parc públic amb 11 milions”.

RENDA D’INCLUSIÓ

Mónica Oltra, que ha precisat que aquest assumpte “tindrà continuïtat en 2019”, ha destacat també que el Consell ha posat en marxa en 2018 la Renda Valenciana d’Inclusió, “un repte important” i “una de les lleis més innovadores d’Espanya quant a protecció social”. Després d’això, ha valorat que “comence ja a veure’s el seu impacte en les famílies i en les persones” de la Comunitat.

D’altra banda, la vicepresidenta ha exposat que en l’últim any han arrancat projectes com l’encaminat a previndre “irregularitats, embrions de corrupció” i ha valorat que s’haja fet efectiu “el rescat del servei privatitzat de l’Hospital de la Ribera”.

“Tenim molts exemples de camins cap a la privatització en el nostre entorn geopolític i hi ha pocs exemples del camí contrari, el de la dignificació del públic i de retornar al servei públic una cosa tan essencial com la salut de les persones, que no és un negoci”, ha plantejat sobre aquest tema.

PROMOCIÓ DE L’OCUPACIÓ

Després d’això, ha parlat d’ocupació i ha dit que promoure-ho ha sigut “novament, una de les peces angulars” d’actuació del Consell, al mateix temps que ha precisat que en 2018 més de 3.000 “persones joves han trobat treball gràcies al programa Avalem”. Ha agregat que en aquest àmbit la Comunitat “ha sigut una altra vegada exemple” pel que respecta a la tramitació d’ajudes europees de garantia juvenil amb Avalem Plus.

Mónica Oltra ha ressaltat també que s’haja portat a les Corts Valencianes “una llei important per a l’ocupació en el sector primari com la d’Estructures Agràries”, reclamada “des de fa més de vint anys” pels agricultors. Així mateix, ha subratllat que tota la gestió s’ha dut a terme “barallant per un finançament just” per a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 20 =

torrent