25n
25N
25N

Oltra aposta per 'l'acostament generacional' enfront de models on cada generació 'creix aïlladament'

Oltra aposta per 'l'acostament generacional' enfront de models on cada generació 'creix aïlladament'
07/10/2016 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat avui la necessitat de promocionar i fomentar des de les institucions “l’acostament generacional” de manera que es trenquen els motles establits on cada generació “creix de forma aïllada” i es deixa a les famílies “el treball de fomentar les relacions intrafamiliars”.

Mónica Oltra, que ha inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 de la Nau Gran de la Universitat de València, ha assegurat que des de la Conselleria d’Igualtat s’està treballant en aquest sentit “per a promocionar des de l’Institut Valencià de la Joventut programes i iniciatives que afavorisquen les relacions intergeneracionals”.

Sobre aquest tema ha explicat que amb el projecte La Nau Gran de la Universitat de València no solament s’obri la porta al coneixement i als estudis a les persones majors, sinó que se’ls ofereix “l’oportunitat de compartir espais, activitats i experiències amb els joves i de crear noves amistats en un entorn únic de coneixements i aprenentatge”.
La Nau Gran és el programa universitari per a les persones majors de 55 anys que els permet accedir com a alumnes a la Universitat de València i compartir les aules i les matèries amb la resta d’estudiants que cursen les titulacions reglades.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que en una societat on l’esperança de vida se situa al voltant dels 82 anys, és necessari abordar qüestions per a facilitar a la ciutadania de totes les edats “una vida més plena, més rica i més feliç”.
“Es tracta d’atendre a les persones, no des d’un model de serveis socials assistencialista sinó des d’un model de drets socials de la ciutadania, arribant a totes i cadascuna de les persones, prevalent el fet de la seua diversitat i considerant-la com una usuària de drets bàsics”, ha assenyalat.

Oltra ha assegurat que un dels objectius del Consell és, sense deixar de cuidar i millorar la vida de les persones que es troben en situació de dependència, “fomentar l’envelliment actiu i l’autonomia personal impulsant projectes i programes que milloren la qualitat de vida de la gent gran”.

En aquest sentit, ha recordat algunes de les iniciatives de la Conselleria d’Igualtat dirigides a fomentar l’oci i temps lliure, la promoció de la cultura valenciana, la dinamització de les interrelacions o l’associacionisme de les persones majors, com els programes de vacances, termalisme o els cursos i activitats dels centres de majors.

A més, la vicepresidenta ha destacat el programa pilot ‘Música per la vida’ engegat recentment en les residències de persones majors, que permet acostar la música als residents gràcies als microconcerts que un grup de professionals ofereix de forma altruista en els centres.

Igualment, Oltra ha mostrat l’interés del Consell a afavorir la “permanència de les persones majors en el seu entorn habitual, evitant un desarrelament que puga conduir a la marginació o atempte contra la seua llibertat i salut, i potenciant programes de prevenció, rehabilitació i promoció integral perquè puguen valer-se per si mateixes”.

Nau Gran

La Nau Gran és el programa universitari per a persones majors de 55 anys amb ganes d’aprendre i de seguir creixent. El programa permet a la gent gran accedir com a alumnes a la Universitat de València, encara que sense l’expedició d’un títol oficial, i compartir les aules i les matèries amb la resta d’estudiants que cursen les titulacions reglades. Així formen part de l’entorn universitari real, participant activament i aprenent els coneixements bàsics de les matèries d’estudi en els cursos introductoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 2 =

museo prehistoria