25n
25N
25N

Oltra anuncia la construcció d'una residència per a persones majors a Montolivet i un centre de dia en el barri de Malilla

Ambdós projectes s’inclouen en el Pla de xoc d’infraestructures socials per a la ciutat de València 2020-2024

@GVAinclusio

Oltra anuncia la construcció d'una residència per a persones majors a Montolivet i un centre de dia en el barri de Malilla
03/11/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat la construcció d’una residència per a persones majors a Montolivet i un centre de dia en el barri de Malilla dins del ‘Pla de xoc d’infraestructures socials per a la ciutat de València 2020-2024’ posat en marxa “per a dotar a la ciutat d’un sistema públic de serveis socials d’atenció primària forta i de qualitat”.

La vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per a tractar sobre els serveis socials d’atenció primària a la ciutat i traçar la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament per a impulsar aquest pla de xoc.

Oltra ha explicat que la residència de Montolivet disposarà de 70 places residencials i 10 places en habitatges tutelats. La seua construcció, que comptarà amb un pressupost de 7 milions d’euros, se situarà en un terreny cedit per la Diputació de València a la Generalitat, i “seguirà el nou model d’atenció residencial dissenyat per la Conselleria i que intenta que els centres siguen el més semblant a una llar afavorint la convivència i l’àmbit relacional entre les persones que viuen en ella”.

Per part seua, el centre de dia del barri de Malilla comptarà també amb un ‘After’, un “projecte pioner” de centre de nit, que atendrà “circumstancialment” i de “manera puntual” a aquells que ho sol·liciten.

Oltra ha explicat que la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència contempla, des de la seua aprovació en 2006, aquest recurs de centre nocturn, però “mai s’ha desenvolupat”, i ha indicat que l’objectiu de la Conselleria és desenvolupar-lo “com un servei addicional de la comunitat autònoma”.

La vicepresidenta ha destacat la importància de posar en marxa un recurs d’aquest tipus, que el que cerca és “atendre persones que no tenen un alt grau de dependència però que poden necessitar una atenció puntual” perquè igual la persona que cuida d’ells té un canvi de torn en el treball, o qualsevol altra circumstància sobrevinguda.

El projecte del barri de Malilla té un pressupost de 3 milions d’euros i es construirà en un terreny cedit per l’Ajuntament de València.

Dèficit en infraestructures

La ciutat de València presenta “un dèficit important” en infraestructures i recursos de caràcter social, ha criticat la vicepresidenta del Consell, a causa de dècades de governs on els serveis socials “no han estat cap prioritat”, i a una falta d’interlocució durant aquests anys entre Ajuntament i Generalitat que ha ocasionat la inversió de recursos en infraestructures que “no han arribat a veure la llum”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat la necessitat d’impulsar aquest pla d’infraestructures per a “prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’estat de benestar”, i per a la “reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social amb les suficients prestacions, serveis i recursos”.

En aquesta reconstrucció del sistema “és fonamental la col·laboració entre institucions” perquè la ciutat de València compte amb els recursos necessaris per a atendre l’envelliment poblacional, ha indicat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 3 =