25n
25N
25N

Oltra: "estem orgullosos del pacte del Botànic i no tenim vergonya d'ell"

Creu que els pactes no poden fer-se amb dues fotos i qüestiona “el miracle que s’ha de produir perquè dos es convertisquen en un”

Oltra: "estem orgullosos del pacte del Botànic i no tenim vergonya d'ell"
12/01/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha destacat aquest divendres les diferències entre l’Acord del Botànic (PSPV-Compromís-Podemos), que es va materialitzar “amb una sola foto, amb la cara ben alta i orgullosos”, i el pacte entre PP i Ciutadans i PP i Vox a Andalusia, un pacte “amb dues fotos” i que “comença amb la cara baixa i amb la vergonya”.

“Els pactes polítics han de fer-se en una foto, perquè quan un té vergonya si es fes la foto amb el company de pacte és que alguna cosa ha d’amagar i és que alguna cosa no és clar en aqueix pacte. Un pacte que comença amb la cara baixa i amb la vergonya no sé fins a quin punt serà beneficiós per als ciutadans”, ha dit en ser preguntada sobre l’acord a Andalusia i si creu que seria assumible i aplicable en la Comunitat Valenciana.

Oltra ha explicat que el Consell no ha tractat en el ple aquesta qüestió perquè no té per costum valorar les decisions polítiques que es prenen en altres territoris, però ha considerat que seria “difícilment assumible”.

El Botànic, ha dit, creu que la política “no és un instrument per a arribar al poder, sinó per a millorar la vida de la gent”, encara que hi ha “altres maneres d’entendre-la, com un instrument per a arribar en poder independentment de per a què”.

Així, ha recordat que el Botànic tenia en 2015 “molt clars” quins eren els seus objectius, plasmats en un acord del qual “tothom coneixia la lletra” i que després va ser ampliat, sempre “amb total transparència i honestedat”. I es va anunciar “amb totes les forces en una mateixa foto, no en dues”: “No havíem d’amagar a ningú que signara, totes les forces eren democràtiques i el seu objectiu estava encarat a rescatar a les persones”.

En aquest punt, ha qüestionat per què en altres pactes com el reeixit a Andalusia “fan falta dues fotos” i si és que hi ha a qui li fa “vergonya” posar-se en una mateixa instantània amb algun partit signant.

“Qui tinga vergonya d’eixir en una foto haurà d’explicar per què té vergonya, haurà d’explicar la lletra xicoteta i haurà d’explicar el miracle que s’ha de produir perquè dos pactes es convertisquen en un”, ha incidit la vicepresidenta valenciana, que també ha preguntat “quin pacte es complirà, el de la foto número u o el de la foto número dos”. “Miracles de la transsubstanciació en altres llocs, però no en política”, ha agregat.

Així mateix, ha incidit: “Nosaltres podem anar amb la cara ben alta com sempre hem anat, no tenim res que amagar, estem orgullosos del pacte del Botànic i no tenim vergonya d’ell”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 14 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa