caixa popular

Oltra: 'Aconseguir la plena inclusió és tasca de tota la humanitat en el seu conjunt i en el seu propi benefici'

Oltra: 'Aconseguir la plena inclusió és tasca de tota la humanitat en el seu conjunt i en el seu propi benefici'
24/06/2017 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància d’aconseguir entre totes i tota la plena inclusió i cohesió social, “un objectiu i una tasca que no és d’uns quants, sinó de tota la humanitat en el seu conjunt i en el seu propi benefici”

La vicepresidenta ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participació en la inauguració de les XV Jornades Nacionals i Trobada de Famílies de la Federació Espanyola d’Associacions d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (FEBHI) que se celebren durant aquest cap de setmana en la ciutat de València amb el lema “Treballant per un món més inclusiu”.

En la seua intervenció, Oltra ha fet referència al lema d’aquestes jornades destacant que en un món inclusiu “caben totes les diferències, totes les particularitats, totes les peculiaritats, i per tant, totes i cadascuna de nosaltres i nosaltres. Una societat en la qual tenim les mateixes oportunitats i possibilitats per a poder desenvolupar el nostre propi projecte de vida i on aportar tots el nostre granit d’arena al benestar i progrés col·lectius”.

La diversitat, ha afegit, “és un valor positiu que no hem de menysprear perquè la diversitat no resta, sempre summa”, i en aquest sentit ha assegurat que, des dels poders públics, “tenim l’obligació de facilitar i assegurar a totes les persones la igualtat d’oportunitats i garantir l’exercici dels seus drets, particularment de les quals més necessiten del suport dels seus governants”.

Oltra ha reiterat als assistents el suport i la col·laboració del Consell i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i ha assegurat que aquest departament treballa “cada dia per i per a la igualtat entre les persones i per a la plena cohesió i inclusió social”.

Així mateix, la vicepresidenta ha agraït a les associacions de la FEBHI i a les famílies el seu treball per a atendre les necessitats de les persones amb espina bífida i hidrocefàlia a tots els nivells “per a afavorir el seu desenvolupament personal integral, millorar la seua qualitat de vida, defensar els seus drets i aconseguir la seua inclusió social”.

I especialment ha destacat la labor de les associacions i de les famílies “promovent l’educació, sensibilització i conscienciació social sobre la vostra realitat, fomentant el voluntariat i la col·laboració i el suport d’altres entitats i institucions i teixint xarxes associatives de cooperació com és la pròpia FEBHI”.

Finalment, la vicepresidenta ha expressat la seua admiració a les persones afectades per espina bífida, hidrocefàlia o qualsevol tipus de diversitat funcional “per l’exemple d’esforç i superació que ens oferiu cada dia”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris