caixa popular

L'Oficina Verda treballa per a frenar la pobresa energètica

L'Oficina Verda treballa per a frenar la pobresa energètica
25/02/2018 -

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha fet balanç hui del pla de lluita i de gestió proactiva de la pobresa energètica dut a terme per la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València. “La pobresa energètica afecta el 23 per cent dels ciutadans de la nostra ciutat. Per això, des de l’Ajuntament, ens hem aplicat des del primer minut en una lluita decidida i ferma contra la pobresa energètica. Una de les diverses iniciatives que hem impulsat des del Govern de Joan Ribó en aquest tema és l’Oficina Verda que hem introduït en els onze centres municipals existents a València, de forma que ja hem atés 131 usuaris, els quals han rebut recomanacions personalitzades per a l’estalvi i la millora de la seua contractació de subministraments”, ha dit Castillo.

Les 11 Oficines Verdes, posades en marxa al desembre de 2017, han dut a terme un total de 21 sessions d’atenció de quatre hores cadascuna. De les 226 factures revisades de 131 famílies, s’ha aconseguit un estalvi mitjà de 215,04 euros a l’any per cada família. “Es tracta d’un treball molt important donat que, a més del benefici a l’usuari final, també ha redundat en un estalvi econòmic per a l’Ajuntament de València, que inverteix una suma important de diners en assumir el pagament de les factures dels subministraments a persones que no poden fer-ne front. Ara, aquestes factures poden ser optimitzades, alliberant aquests diners per a ser destinats a altres accions socials o arribar a un major nombre d’usuaris”, ha explicat Castillo.

Gràcies a aquest servici, conveniat amb la cooperativa valenciana de gestió energètica “Aeioluz”, els usuaris que ho han sol·licitat han rebut formació sobre com llegir i interpretar les factures i sobre com realitzar una contractació adequada segons els seus hàbits de consum d’energia.

Per barris, l’Oficina Verda a Benimaclet ha atés 19 famílies que van presentar 30 factures. Cada família ha aconseguit una mitjana de 153,12 euros d’estalvi anual.

En Campanar, sis famílies han aconseguit un estalvi de 192,44 euros anuals, en ser assessorats de nou factures.

A Ciutat Vella, les 15 famílies assessorades han aconseguit estalviar 245,14 euros anuals.

En Malva-rosa, es va atendre a 10 famílies que van presentar 14 factures i que han aconseguit estalviar 177,41 euros a l’any, mentre que a Natzaret, les 11 famílies que van rebre assessorament a l’Oficina Verda han aconseguit estalviar 402,81 euros anuals.

Al barri d’Olivereta, les 9 famílies assessorades han pogut estalviar 174,52 euros a l’any i en Patraix, l’estalvi ha estat de 202, 22 euros l’any per cada família assessorada, és a dir, 22 famílies.

En Quatre Carreres, les 8 famílies que van acudir a l’Oficina Verda amb 14 factures per analitzar han assolit un estalvi de 333,14 euros anuals. I en Salvador Allende, han estat 14 les famílies assessorades i que gaudeixen ara d’un estalvi de 208,08 euros a l’any.

A Sant Marcel·lí, s’ha assessorat sis famílies que han aconseguit un estalvi mitjà de 189 euros anuals i finalment, al barri de Trafalgar, l’estalvi ha estat de 135,63 euros a l’any per les onze famílies assessorades.

ACCIONS CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

L’Oficina Verda no és la primera acció que porta a terme l’Ajuntament de València contra la pobresa energètica. Ja en 2016, l’Ajuntament va dur a terme el mapeig de pobresa energètica per barris a la ciutat de València, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV).

També l’Ajuntament de València va dur a terme una formació de professionals amb accions per pal·liar la pobresa energètica i una formació a famílies en situació de vulnerabilitat, el que va suposar sis tallers d’Economia Domèstica Sostenible, durant els anys 2016 i 2017, amb un estalvi mitjà de 280 euros per any per a 90 famílies.

En 2017, l’Ajuntament de València ha reforçat la formació a professionals de Servicis Socials, amb un taller de 25 hores ofert a 10 treballadors socials, més tallers de tres hores per a altres professionals d’aquest departament. També s’ha creat un grup de treball sobre pobresa energètica en el projecte Connecta Energia de Las Naves.

En eixe marc, el 25 d’abril es celebrarà una mostra d’iniciatives locals contra la pobresa energètica en Las Naves. Segons ha dit el regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, “la lluita contra la pobresa energètica és un eix de treball prioritari per aconseguir l’objectiu d’una transició energètica cap a un nou model energètic de baix consum d’energies renovables, democràtic i just a València”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC