25n
25N
25N

L'oferta d'apartaments turístics es redueix un 25% a València respecte a 2018

D’acord amb Rentalia, la reducció de l’oferta ha generat un augment del preu mitjà del lloguer vacacional

Sareb Arxiu

L'oferta d'apartaments turístics es redueix un 25% a València respecte a 2018
05/07/2019 -

Arriba l’estiu, i el turisme entra amb força a València. I és que si bé és cert que, cada vegada més, els turistes visiten la ciutat durant tot l’any, encara continua sent en aquests mesos quan el turisme creix a València. No obstant això, d’acord a les dades facilitades per Almudena Ucha, directora de Rentalia, “hem analitzat els habitatges turístics de la ciutat, i hem observat que l’oferta s’ha reduït un 25% des de l’estiu de 2018“.

Una reducció important de l’oferta que, com a conseqüència, ha provocat una pujada d’un 16,2% del preu mitjà. D’aquesta manera, apunta, “els viatgers que vulguen reservar habitatges turístics es trobaran amb un preu mitjà de 34,4 euros per persona i nit”.

Però, A què es deu aquesta baixada de l’oferta del lloguer vacacional? El control dels apartaments turístics ha sigut un dels punts clau en el qual l’Ajuntament de València s’ha hagut d’emprar a fons. Així, no solament ha treballat a frenar la proliferació d’apartaments turístics que estaven expulsant als veïns dels barris per l’augment del preu de lloguer i el soroll ocasionat, sinó en el control i denúncia dels apartaments turístics il·legals, que també ha afectat hotels i immobiliàries.

Un problema que també s’ha fet extensible a altres punts d’Espanya. Per això, el desembre de 2018, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, anunciava un Reial decret – Llei de mesures urgents, entre les quals es trobava la possibilitat que la comunitat de veïns, mitjançant votació, poguera aprovar o vetar els arrendaments turístics de l’edifici o la potestat d’establir quotes especials per a les despeses comunitàries. Una nova llei que també treballa en la línia de frenar uns apartaments turístics que estaven posant en perill l’essència dels barris.

En aquest sentit, també hi ha plataformes com ‘València no està en venda’, que lluita per frenar la gentrificació i turistificació de determinades zones de la ciutat, com Ciutat Vella, Russafa o el Cabanyal, que, com expliquen en la plataforma, “s’està traduint en una forta pressió immobiliària, en la pujada del lloguer i en l’expulsió del comunicat del veïnat”.

Ribó a favor de la taxa turística

L’Alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat a favor d’implantar la taxa turística en la ciutat perquè, explica, “no és una mesura dissuasiva per al turisme i a més ens permetria controlar els apartaments turístics i altres fenòmens relacionats que generen rebuig en alguns barris”. Així mateix, ha assenyalat que “és fonamental que els turistes contribuïsquen amb la ciutadania per a pagar els serveis que també gaudeixen”, com ja ocorre en altres ciutats com Barcelona o Palma de Mallorca.

La taxa turística suposaria “una compensació pels serveis extra que fan els ajuntaments amb motiu de l’augment poblacional”, i que afecta la neteja, la mobilitat o la seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =