Oci

Viatja a través de la història amb LEGO

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix una gran varietat d'activitats aquest estiu

1 minut

LEGO

Imagines que peces i figures de LEGO t'expliquen una història? La Ciutat de les Arts i les Ciències aposta per noves exposicions i activitats amb tot tipus de detalls per a pujar el llistó aquesta temporada. El públic tindrà en la seua mà conéixer els avanços científics del món del transport amb "Traveling Bricks", però també podrà viatjar a cada racó d'Amèrica amb la música de "Ritmos de América", els punts forts d'aquest estiu.

Les exposicions del Museu de les Ciències són claus durant aquesta temporada. Des del 4 de juliol, els visitants podran conéixer la història del transport a través de 120 figures i maquetes amb peces de LEGO en "Traveling Bricks" i gaudir de xicotetes obres d'art com el Titanic, un zepelín o la nau espacial Carl Sagan. L'exposició abarca 800 metres quadrats i inclou una zona lúdica per a desenvolupar la creativitat amb creacions pròpies, de manera que es converteix en una oportunitat perfecta per a tota la família.

"Traveling Bricks" espera tenir el mateix acolliment que la que ha tingut "Marte. La conquista de un sueño". En aquest cas, la mostra està formada per peces de gran valor històric i documental i amb il·lustracions originals de "La Guerra de los Mundos" (de Herbert George Wells). L'exposició, coproduïda per la Fundació Telefònica, també ofereix un fragment del planeta caigut el 3 d'octubre de 1962 a Nigèria. Des del museu destaquen que l'èxit que ha tingut es deu a que és molt completa i a les visites guiades, "amb les quals el públic pot conéixer més curiositats i ampliar els seus coneixements sobre Mart".

Finalment, el Museu de les Ciències acosta el Mar Mediterrani a xiquets i adults amb "Mediterrani", una exposició que presenta el passat, present i futur d'aquest mar. Organitzada per l'Obra Social "La Caixa", inclou des de sons dels cetacis fins a curiositats geològiques, històriques i culturals.

L'HEMISFÈRIC ESTÀ DE CELEBRACIÓ

El 20 aniversari de la inauguració de l'Hemisfèric també porta amb si tota una oferta audiovisual i amplia el seu horari amb pel·lícules a les 20 i 21 hores des del 30 de juny. La principal novetat és "Ritmos de América", una projecció ambiciosa de Greg MacGillivray sobre la diversitat de cultures i innovacions creatives d'Amèrica a través de la història de la música. En quaranta minuts, el cantant i compositor Aloe Blacc recorre Nova Orleans, Chicago, Nashville, Miami i Nova York, ciutats on la mescla de cultures va donar ales al jazz, blues, country, soul o rock and roll. La pel·lícula es projectarà des de l'1 de juliol i està narrada en versió original pel conegut actor Morgan Freeman.

"Ritmos de América" s'uneix a la resta de la cartellera, entre la qual destaca una altra obra de MacGillivray: "Dream Big". En ella, el protagonista és el món de l'enginyeria des de les històries que hi ha darrere de cada estructura i invent. "Viaje al espacio. Próxima parada: Marte" està també en la programació per a seguir aprenent del planeta i submergir-se en la travessia de la NASA i en les seues recerques. D'altra banda, destaca "El océano secreto de Jean-Michel Cousteau" amb imatges impressionants sobre el comportament i paper de les xicotetes criatures marines en la cadena alimentícia.

Les imatges també impacten en "American Wild. Parques naturales", on tres exploradors recorren els parcs naturals més bonics d'Estats Units des del seu naixement i amb mirada cap al futur. Una altra de les apostes importants de l'Hemifèric ha sigut la de "Caminando entre dinosaurios: planeta prehistórico 3D", una pel·lícula que ha necessitat molta recerca i anàlisi per a mostrar els obstacles per a la supervivència de dos dinosaures herbívors en l'Alaska del Cretàcic. Finalment, els més xicotets no poden perdre's "Robinson Crusoe 3D", que explica la història del nàufrag i les seues aventures amb personatges d'allò més divertits.

A més de les novetats d'aquesta temporada, la Ciutat de les Arts i les Ciències manté els tallers de "Ciència a escena". Així, xiquetes i xiquets poden participar en els tallers "Fred, fred", "Màgia química", "Aluzina", "Científic per un dia" i "Horror al buit" cada dia de 10.30 a 13 hores.