Oci

'Valencians al Món' et convida a fer una ruta pels balnearis huitcentistes de la República Txeca

Guardar

Valencians al món À Punt
Valencians al món À Punt

À Punt trasllada els teleespectadors a la República Txeca este dimecres 15 de maig a les 22:00 hores de la mà del programa Valencians al món. Amb la reportera Cristina Orts farem una ruta per tot el país visitant balnearis del segle xix, ja que el termalisme és part de la cultura txeca i les seues aigües curatives tenen fama mundial.

Sergi, d'Alginet (Ribera Alta), fa deu anys que viu a la República Txeca. Amb ell descobrirem les aigües medicinals de la regió fent una ruta per diverses fonts miraculoses. També ens endinsarem en un museu dedicat al vidre de Bohèmia, que va ser famós fins al segle xvi.

Juan és de València i fa un any que residix a la República Txeca. Amb ell visitarem un balneari de renom a Mariánské Lázne. Este poble és història viva del món termal, ja que viu dels balnearis. El termalisme i els balnearis constituïxen tota una cultura a la República Txeca: les propietats curatives d'estes aigües termals donen fama al país des de fa 200 anys.

Sergio, de Godella (Horta Nord), fa quatre anys que viu a la República Txeca i ens acompanyarà a descobrir la ciutat de Pilsen. Baixarem als túnels del subsòl per a explorar-la d'una forma diferent. Pilsen és famosa per la indústria cervesera, així que anirem a la fàbrica de la cervesa més consumida del món, que s'exporta a cinquanta països, per saber com s'elabora.

Iris, de Banyeres de Mariola (Alcoià), fa quatre anys que viu a la República Txeca. Ens portarà de ruta cap al nord, arribant a Liberec, la quinta ciutat més gran del país, i entrarem a veure un taller artesanal de vidre bufat.

Juan és de Petrer (Vinalopó Mitjà) i fa cinc anys i mig que viu a la República Txeca. Amb Juan coneixerem la història de Brno, la segona ciutat de la República Txeca, amb una població de 388.000 habitants, i ens parlarà de la invasió nazi que va patir durant la Segona Guerra Mundial.

Carlos, de Rafelguaraf (Ribera Alta), porta ja setze anys a la República Txeca. Ell ens guiarà fins a l'església de Sant Jaume de Brno, el segon ossari més gran d'Europa. Va ser redescobert el 2001 al centre històric de la ciutat. Es calcula que l'ossari guarda les restes de més de 50.000 persones, la qual cosa el convertix en el segon més gran d'Europa, després del de París.

Arxivat a:

Destacats