Oci

Què fer este cap de setmana a València: els millors plans

Què fer este cap de setmana a València? Estos són els millors plans

1 minut

Pista de gel al Teatro La Plazeta

Descobrix els plans a València per a este cap de setmana. La capital del Túria s'ompli d'esdeveniments i activitats per a gaudir en família o amb amics. Consulta ací una selecció dels millors plans per fer els próxims dies. 

Què fer este cap de setmana a València

Valencia Christmas Town

 Valencia Christmas Town a l'esplanada exterior de Teatro La Plazeta t'acosta la màgia de Nadal fins al 5 de gener. I és que en este espai trobaràs propostes d'oci d'allò més sorprenents perquè visques esta època de l'any de manera especial. Així, els més atrevits tindran l'oportunitat de desafiar la gravetat en l'inflable més gran d'Europa.

A més, no faltarà una pista de gel a l'aire lliure per a lliscar-se entre les llums de Nadal; una Acadèmia d'Elfs; i fins a un túnel d'arbres il·luminats i amb neu real, que recrearà els escenaris més idíl·lics de l'hivern. Així mateix, a l'interior del teatre, acròbates i artistes que han col·laborat amb Cirque du Soleil convidaran el públic a endinsar-se en el món dels somnis amb 'Sonámbula', un espectacle de circ teatralitzat.

Per últim, l'oferta gastronòmica de Santa's Foodtrucks, permetrà degustar diferents menjars com a pollastre fregit, hamburgueses o el sabor americà de Michigan Detroit, la pizzeria de Boufit. A més, per als més llépols, hi haurà un espai replet de dolços i postres espectaculars.

Zona gastronòmica en Teatro La Plazeta en Nadal

Nadal a València

A la plaça de la Reina, es pot visitar la Fira d'Artesania de Nadal, que estarà fins al 6 de gener de 2025. Segons ha informat l'Associació d'Artesans i Artesanes de València (Arteval), un total aproximat de 30 artesans oferiran els seus productes en horari matutí de 10.30 a 14.00 i de vesprades de 16.30 a 21.00. Cal destacar que els dies 24 i 31, el lloc estarà obert únicament als matins, mentre que el dia de Reis, la fira romandrà fins a les 00.00.

A més, tant la il·luminació de Nadal com els pesebres de la ciutat es podran visitar, fent una passejada pels carrers del centre de la ciutat, però també visitant el tradicional pesebre del Saló de Cristall d'edifici consistorial. Així mateix, en la plaça de l'Ajuntament s'ha instal·lat, durant tot el Nadal, el carrusel i la pista de gel.

Decoració d'un mercadet nadalenc a València

Mercat nadalenc a la Ciutat de les Arts

Un any més, la Ciutat de les Arts i les Ciències es transformarà, fins al dilluns 6 de gener, en un enclavament màgic per a despertar l'esperit nadalenc de valencians i visitants. Hi haurà programació per a tots els públics, inclosos teatre de marionetes, ludoteca, recollida de cartes a Papà Noel i, per descomptat, un nou concurs de dibuixos nadalencs per als més xicotets. Enguany, com a novetat, s'instaurarà un racó solidari dins del mercat ambulant orientat a la donació de joguets per a xiquets afectats per la DANA.

Mercat de Nadal de la Ciutat de les Arts de València

Circ al Teatre Principal de València

Un espectacle circense únic arriba a València per Nadal. Es tracta d'un espectacle de gran format de la companyia castellonenca LA FAM, que s'emmarca dins d''Un Nadal de circ amb Escalante'. Màgia, il·lusió i acrobàcies que sorprendran t'estan esperant en el Teatre Principal de València. Quan? Del 12 de desembre al 4 de gener. Un total de 18 artistes transformaran el Teatre Principal de València en un magatzem circense amb personatges que no deixaran a ningú indiferent.

'Un Nadal de circ amb Escalante' comptarà amb números com la bàscula coreana, el diàbolo, funambulisme, verticals en bastons d'equilibri, suspensió capil·lar, cintes aèries o equilibrisme sobre botelles, així com coreografies grupals que faran d'este un espectacle de circ multidisciplinari de gran format i complexitat.

Les entrades ja es poden comprar tant en la web www.escalantecentreteatral.dival.es, com en la taquilla del Teatre Principal abans de cada representació. Concretament, hi haurà funció els dies 21, 22, 26, 27, 28 i 29 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener. Totes les sessions començaran a les 18.00 hores.

'Un Nadal de circ amb Escalante'. Foto: Vicente A. Jiménez

Nadal al CC Saler

El Nadal arriba al Centre Comercial Saler de València amb una programació d'allò més completa per a gaudir en família. Musicals, tallers infantils, espectacles de màgia o de teatre i, per descomptat, la visita del Pare Noel t'estan esperant per a viure l'època més màgica de l'any. Descobrix tota la programació de Nadal del Centre Comercial Saler que, en esta ocasió, es convertix en la 'Saler Christmas Academy', l'escola on els somnis nadalencs es fan realitat.

Durant estos dies, este centre comercial serà l'escenari de grans musicals de contes clàssics com Peter Pan, La Sirenita o Aladdín. A més, un altre dels espais potents en esta programació nadalenca seran els tallers, pensats per a totes les edats. Així, hi haurà des d'un taller de disseny de boles de Nadal o aprendre màgia per als més xicotets; com a tallers de lettering, creació de taules decoratives i confecció d'arranjaments florals per als adults. Totes estes activitats requerixen inscripció prèvia. D'esta manera, les persones interessades poden reservar la seua plaça telefonant al Servei d'Atenció Al Client del Centre Comercial (963 95 70 12).

Tampoc faltarà la visita del Pare Noel i els Reis d'Orient, així com la instal·lació d'un punt  solidari de recollida de joguet i de llibres, en l'estand d'Atenció al Client. Així, els joguets seran destinats a xiquets que han patit les conseqüències de la riuada a través d'ONGs locals, mentre que els llibres contribuiran a la reconstrucció de la biblioteca del col·legi Larrodé de Catarroja. Estes iniciatives subratllen la importància de l'empatia i el compromís social en una època marcada per l'esperit de donar.

Pots consultar tota la programació de Nadal del CC Saler en este enllaç,

Nadal al Centro Comercial Saler

'La ratonera' al Teatre Talía

‘La ratonera’ ja té tot a punt per a tornar a escena en el Teatre Talía de València, “un joguet teatral dinàmic” que mantindrà al públic entre la diversió i la tensió de l'11 de desembre al 9 de febrer.

Basada en la famosa novel·la d'Agatha Christie '3 ratones ciegos', 'La Ratonera' combina en esta versió la potència i la intensitat del teatre, amb un esperit transgressor inspirat en les noves narratives que ens arriben des del cinema, la literatura i les més recents produccions teatrals. Després de més de 71 anys d'exhibició contínua en el West End londinenc i representada a més en més de 90 països, s'ha convertit en l'obra no musical més vista del món, així com de les més versionades.

‘La ratonera’ situa els espectadors i espectadores en el 2024 per a atrapar-los i fer-los viure el terror i el nerviosisme que senten els propis els personatges, amb la seua pròpia trama. Qualsevol pot ser l'assassí i eixa confusió, combinada amb una posada en escena dinàmica i contemporània, pretén tornar a connectar tant amb el públic com en l'anterior temporada.

Tots els horaris i entrades es poden consultar en teatretalia.es, on també estan publicades les dates dels pròxims espectacles, com ‘Moriremos todas’ de Liz Dust; ‘Lo que el tango se llevó’, de Carlos Gardel; els espectacles del seu cicle de flamenc; l'especial Navidad VLC Comedy; el ‘Nadal màgic’ de Pando el Mag, Sergio Lozano i Selu XL; o l'Especial Cap d'Any de VLC Comedy.

Una de las escenes de 'La ratonera' en el Talía

Programació nadalenca en CaixaForum València

Els centres culturals revelen a poc a poc el seu menú nadalenc i CaixaForum València ha anunciat ja la seua programació especial de Nadal 2024. I és que a les exposicions de la temporada se sumen activitats familiars que van des de les projeccions fins a tallers durant les vacacions escolars per estes festes.

Segons ha anunciat el centre, el cinema serà protagonista este Nadal amb el cicle ‘Nadal del xicotet cinèfil’, amb pel·lícules que estimularan la imaginació dels xiquets i xiquetes i faran les delícies dels amants del cinema d'animació, com ‘Supergusano’, ‘El gat Tabby’, ‘Dúnia i el ressò del tambor’ o ‘Tony, Shelly i la llanterna màgica’. Per a enriquir l'experiència, al principi de cada sessió, l'equip educatiu de Caixaforum presentarà la pel·lícula proporcionant les claus bàsiques per a interpretar-la i gaudir-la, i convidarà al públic assistent a un debat en família posterior a la projecció.

Caixaforum València també oferirà dos espectacles familiars. D'una banda, ‘Operació Òpera’, una proposta operística on el públic haurà de col·laborar per a ajudar la detectiva protagonista a trobar la solució del robatori que ha posat en alerta la representació d'Aída; i l'espectacle de titelles amb música en directe ‘Somion, la ciutat dels oficis impossibles’, amb el qual grans i xicotets gaudiran d'un viatge a una ciutat on tots els oficis són molt peculiars i que parla sobre la imaginació i l'esforç per a fer realitat els nostres somnis.

Per descomptat, tampoc faltaran els tallers per a experimentar, com ‘Llum d'hivern’, una activitat familiar d'arts plàstiques, creada especialment per a estes festes, que resinifica i posa en valor l'ornament nadalenc com a potenciador de la llum. Pots consultar la programació especial de CaixaForum València per a este Nadal en este enllaç.

Espectacle 'Somion' en CaixaForum València

'El día de San Judas' en Sala Russafa

Què tenen en comú Chaplin, Aristòfanes, Cervantes o Jardiel Poncela? Que van aprofitar el poder de la farsa, de la recreació exagerada de situacions i personatges recognoscibles per a despertar en el públic no sols la riallada, també l'esperit crític sobre la societat i l'ésser humà. Un gènere que Chema Cardeña ha treballat a fons en El día de San Judas, la nova coproducció d'Arden i Sala Russafa l'estrena absoluta de la qual este dissabte 14 de desembre arranca la campanya nadalenca, i estarà en cartell fins al 12 de gener,  incloent-hi una funció especial per Nit de Cap d'Any.

Esta nova proposta s'allunya de l'ambient colorista, la música en viu i les al·lusions directes a temes d'actualitat que van caracteritzar a les seues anteriors coproduccions, com Mi querida tonta España, ¿Y la nave va? o Alicia en Wonderland, entre altres. Una elecció conscient per part del dramaturg i director d'escena, que ha volgut evolucionar en la seua investigació de la comèdia.

Enguany s'han proposat mostrar com es manipula a la població des de les altes esferes. Alguna cosa que va passar especialment en la primera mitat del segle XX, amb guerres mundials i civils. “Però que està a l'orde del dia. Ho veiem en els resultats electorals de molts països veïns, fins i tot del nostre. Tenim a l'extrema dreta ja en les institucions, les notícies falses campen a pler en uns certs mitjans i perfils de xarxes socials”, explica el dramaturg Chema Cardeña sobre la necessitat que li va portar a escriure esta història. I, sobretot, a enfrontar-se a si mateix, en la seua doble condició d'autor i director, quan en els assajos les directrius per a la posada en escena estaven eclipsant al to, al missatge que es volia llançar, i va haver de reconduir-se per a portar al port que volia a esta comèdia bàrbara.

'El día de San Judas'

Exposició de Sorolla en la Fundació Bancaixa

La pintura de Joaquín Sorolla confluïx en la Fundació Bancaixa amb l'escriptura de l'autor Manuel Vicent en una nova mostra sota el títol "En la mar de Sorolla amb Manuel Vicent" que servix com a fermall final a la commemoració del centenari de la mort de Sorolla i que es podrà visitar fins al 9 de març de 2025.

Després de la seua exhibició inicial a Madrid, l'exposició es presenta ara a València amb una selecció ampliada d'obres que inclou 109 llenços datats entre 1886 i 1920. En el recorregut expositiu, figuren obres mestres de Sorolla que de manera excepcional han eixit de la seua seu en el Museu Sorolla de Madrid com 'Eixint del bany' (1915), 'L'hora del bany', 'València' (1909), 'Pescadors valencians' (1903) o 'Després del bany', 'València' (1909). En concret, el conjunt d'obres reunides procedeix de les col·leccions del Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla, la Fundació Bancaixa, la Diputació de València, la col·lecció Hortensia Herrero, així com de col·leccions particulars.

L'exposició es completa amb fotografies d'època amb Sorolla i els seus escenaris al Mediterrani com a protagonistes i amb un audiovisual realitzat per al projecte en el qual l'escriptor Manuel Vicent relata les seues vivències i les vincula a les escenes reflectides per Sorolla en les seues pintures.

Exposició "En el mar de Sorolla con Manuel Vicent” a la Fundació Bancaixa