Descobrix els plans a València per a este cap de setmana. La capital del Túria s'ompli d'esdeveniments i activitats per a gaudir en família o amb amics. Consulta ací una selecció dels millors plans per fer els próxims dies.
Què fer este cap de setmana a València
Festival Titelles Cabanyal
Arranca el Festival de Titelles del Cabanyal – Canyamelar, un esdeveniment únic on gaudir dels millors espectacles de companyies de panorama nacional, però també de cercaviles i tallers. Seran els dies 28, 29 i 30 de març quan se celebre este festival que, a més, en esta edició celebra el 30 aniversari de la Sala Cabanyal del Teatre La Estrella
La inauguració se celebrarà este divendres dia 28 de març amb una cercavila animada amb xaranga que donarà pas en el TEM a un espectacle de teatre d'objectes inspirat en el món poètic i humorístic de Ramón Gómez de la Serna. Cia. A partir d'eixe dia, el barri del Cabanyal serà l'escenari de nombrosos espectacles de titelles que no deixaran a ningú indiferent. Pots consultar la programació del Festival de Titelles del Cabanyal-Canyamelar 2025 en este enllaç.

Mercat gegant de sabatilles Munich
Torna a València el mercat més gran de sabatilles Munich amb increïbles descomptes. Més de 20.000 sabatilles es posaran a la venda en este súper market que aterrarà a la ciutat del 28 de març al 6 d'abril de 2025. Una oportunitat perfecta per a aconseguir autèntiques gangues a un preu irresistible. I és que este mercat gegant de sabatilles tindrà descomptes de fins a un 70%.
Sota el nom de 'Walk! Munich Mercat Primavera 2025', este esdeveniment creat en el marc de Ruzafa Fashion Week obrirà les seues portes este divendres al carrer Borriana, número 30, en ple barri de Russafa. Cada any, este mercat gegant de sabatilles atrau milers de persones que no es volen perdre l'oportunitat d'aconseguir estes espectaculars sabatilles a un preu únic. Però a més, enguany, en este mercat no sols podràs trobar nous models i una gran varietat de talles, sinó també milers d'accessoris, com a gorres, motxilles, roba o complements.
L'horari del mercat de sabatilles Munich 2025 de València és, com en la resta d'edicions anteriors, de 10.00 a 21.00 hores, de dilluns a dissabte; i d'11.00 a 21.00 hores el diumenge. L'entrada serà completament gratuïta.

'Torreznada' solidària a Patraix
Dissabte que ve 29 de març, la Plaça de Patraix serà l'epicentre d'una jornada solidària sense precedents. L'Associació Veïnal de Patraix organitza una torreznada popular de 10.30 a 14.00 hores, un esdeveniment gastronòmic que busca recaptar fons per a ajudar als pobles afectats per la DANA.
L'encarregat de cuinar les rostes serà Fernando Santamaría, membre de la Casa de Sòria a València, qui recentment va obtindre el tercer lloc en el concurs "El Mejor Torrezno del Mundo 2025" en la categoria d'aficionats.
Esta iniciativa solidària coincidix amb la tercera edició de la Fira del Llibre Infantil de Patraix, que es durà a terme en el mateix espai públic durant el cap de setmana. El dissabte 29, la fira obrirà les seues portes d'11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, mentre que el diumenge 30 funcionarà en el mateix horari, tancant una hora abans, a les 19.00. La fira promet ser una experiència inoblidable per a xiquets, famílies i amants de la lectura. Durant dos dies, els assistents podran gaudir d'un ampli programa d'activitats que inclou sessions de contacontes, tallers creatius i signatures de llibres per part de destacats autors de literatura infantil.

‘Priscilla, reina del desierto’, el musical
El Teatre Olympia de València aprofundirà en el cor de Priscilla amb una nova versió més lliure i contextualitzada d'un dels musicals de més èxit a nivell internacional. ‘Priscilla, reina del desert’ desembarca en l'emblemàtic teatre del carrer Sant Vicent fins al 6 d'abril amb una gran posada en escena carregada de color i reivindicació.
Després de l'èxit en el seu pas pel Teatre Tívoli de Barcelona, el musical de SOM Produce arribarà a València per a posar en escena les aventures de tres artistes drag que travessen el desert australià a bord de l'autobús que dona nom al musical, en un viatge a la recerca d'amor i amistat i en el qual acaben trobant més del que mai podrien haver somiat.
Basat en la pel·lícula de 1994 guanyadora de l'Oscar i guardonada amb els Premis Tony, Olivier i 65 premis internacionals, ‘Priscilla, reina del desert’ s'ha representat en 135 ciutats de 30 països i ha sigut aplaudida per més de set milions d'espectadors i espectadores. En esta nova producció, inclou 40 artistes en escena, més de 500 vestits, 200 tocats i una popular banda sonora que inclou 30 èxits com "Girls, just wanna have surf de vela ràpid", "It's raining men", "Don't leave me this way", "I Will survive", "Always on my mind", "We belong" o "I say a Little prayer".

‘Top Secret', nova exposició de CaixaForum
En col·laboració amb la Cinémathèque française, el joc d'espills entre cinema i espionatge és el punt de partida de ‘Top secret, un viatge cronològic-temàtic que es realitza a través de 175 peces de diversos formats i 90 clips de pel·lícules, abastant un segle de relació: des de Mata Hari fins a Carrie Mathison, passant per James Bond i Edward Snowden.
Seguint un recorregut cronològic —des de finals del segle XIX fins als nostres dies— i mitjançant àmbits diferenciats, l'exposició presenta un conjunt de 175 peces que establixen un diàleg entre gadgets de cinema, artefactes històrics, documents d'arxiu, clips de 90 pel·lícules.
La mostra compta amb cinc àmbits distints: «Espionatge i cinema, una història de tècniques»; «Clandestines de les grans guerres»; «Guerres fredes i gentlemen», «Terrors i terroristes (dècada de 1970 als nostres dies)», i «Tots espies? El ciutadà espia: perspectives de futur».
Durant el recorregut, s'aborden la història de les tècniques desplegades pels agents dels servicis d'intel·ligència i el paper singular que van tindre les espies entre 1870 i la caiguda del teló d'acer, així com les seues representacions cinematogràfiques, el naixement del mite de l'espia modern durant la Guerra Freda (principalment a través del personatge de James Bond), l'evolució de la figura de l'agent secret en relació amb les transformacions geopolítiques de la dècada de 1970 i, finalment, l'aparició de noves formes d'espionatge encarnades pels alertadors que només obeïxen als seus propis valors en un context de vigilància generalitzada.
Esta mostra es podrà visitar fins al 8 de juny de 2025.
