Oci

Este és el poble valencià més bonic d'Espanya segons National Geographic

National Geographic ha destacat este poble de la Comunitat Valenciana com el més bonic d'Espanya per a viatjar este estiu

1 minut

Imatge d'Altea

La Comunitat Valenciana alberga el poble més bonic d'Espanya per a viatjar este estiu, segons National Geographic. I és que "el caràcter mediterrani i l'herència morisca amb les seues cases blanques i carrerons empedrats" li han valgut este títol, i el seu reconeixement com una del es millors destinacions per a visitar este mes de juliol. Ja saps a quin poble ens referim? Es tracta de la localitat alacantina d'Altea, que també forma part de la llista dels cent pobles d'Espanya més bonics.

Però, què veure a Altea? Per a començar el seu barri antic i el seu mirador són enormement coneguts pel seu encant, però també és un autèntic centre d'oci i de cultura, sobretot a l'estiu. A més, el passeig marítim i les seues platges no tenen desaprofitament. I si t'abellix practicar senderisme, este poble de la província d'Alacant també oferix diferents rutes per a descobrir la Serra de Bernia o el Parc Natural de Serra Gelada.

Així mateix, cal destacar que Altea compta amb diferents punts d'interés considerats com a Bé d'Interés Cultural. Estos són:

  • PORTAL VELL: Es conserva en l'actualitat amb el seu traçat inalterat. Al final, a la dreta, s'observa la unió del temple original amb la nova Església.
  • CARRER SALAMANCA: Passejant per este carrer trobaràs edificis que conserven intacta la tipologia de la segona meitat del segle XVIII i principis del XIX, corresponent a l'adinerada burgesia local.
  • PORTAL NOU / PLAÇA CARMELINA SÁNCHEZ CUTILLAS: El Portal Nou és la segona de les dues portes que es conserven. També denominada Porta de la Mar, s'obri a mitjan segle XVIII donada la importància del Rabal Mariner, en el punt d'inflexió del llenç a Llevant. Annexa al Portal, es troba la plaça de Carmelina Sánchez Cutillas. Amb ella, Altea rendix tribut a l'escriptora alteana de la generació del 50, que va portar al món fantàstic de les lletres els carrers de la localitat a través del llibre Matèria de Bretanya.
  • CARRER SANTA BÀRBARA: Com a edifici singular, dins del conjunt, es troba la façana de la Casa Cervantes. Casa construïda per Sr. Francisco Martínez i Martínez, membre de la Renaixença Valenciana de principis del segle XX i eminent estudiós de l'obra de Miguel de Cervantes.
  • PLAÇA DE L'ESGLÉSIA: Espai que ocupava el Castell d'Altea.

D'altra banda, cal destacar que Altea compta amb tres ports esportius: Port Esportiu Campomanes (Marina Greenwich), el Port Esportiu del Club Nàutic d'Altea i Port Esportiu Porto Senso. I també un port pesquer.

Com assenyalen des de l'oficina de Turisme, "a Altea, tant si vens a navegar com a practicar qualsevol esport nàutic, o simplement delectar-te del seu passeig marítim, pots gaudir de la gran varietat de restaurants i hotels, de monuments o de la gran oferta d'este poble amb encant, considerat un dels més bonics d'Espanya".

Ja ho saps, este mes de juliol, visita la localitat d'Altea, a la província d'Alacant, considerada un dels pobles més bonics d'Espanya segons National Geographic.