Oci

Noves pel·lícules arriben al cinema d'estiu del Centre del Carme esta setmana

El cicle Cinema d'Estiu reunix cada nit de projecció 250 espectadors i espectadores com a complement a les seues exposicions

1 minut

Cinema d'Estiu en el Centre del Carme

El cinema d'estiu gratuït continuarà sent un punt de trobada esta setmana amb noves pel·lícules en el claustre gòtic del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), en ple barri del Carme de València.

Per a esta tercera setmana d'agost, el públic podrà gaudir de les pel·lícules d'humor americanes més disbauxades del cicle 'Embriagats d'humor. Amèrica i la comèdia', com sempre de manera gratuïta i a la fresca, de dimarts a diumenge a les 22.00 hores.

Segons ha assenyalat el centre cultural, este dimarts 20 d'agost a les 22.00 hores serà el torn de la pel·lícula canadenca 'La gran seducción' (2003), dirigida per Jean François Pouliot. Esta proposta, que narra la història d'un xicotet poble pesquer greument afectat per l'atur, és un títol premiat pel públic en quatre festivals de cinema independent: Sundance, Boston, Mont-real i Victoria Independent Film.

El dimecres 21 és el torn de 'Someone marry Barry' (2014), l'únic llargmetratge realitzat per Rob Pearlstein. El seu protagonista, Barry, és un tipus impresentable que avergonyix els seus amics, els qui tracten de reconduir-li trobant-li una dona que li controle i li faça una persona més civilitzada. El problema és que quan Barry troba a la seua mitja taronja, esta resulta ser igual que ell.

Per al dijous 22, en el claustre gòtic hi haurà pla especial amb la presentació de la pel·lícula 'La vida es silbar' (1998) de Fernando Pérez, a càrrec de Bebe Pérez, actriu i filla del cineasta, i del crític de cinema Daniel Gascó. Tots dos posaran en context al públic per a la projecció d'esta pel·lícula de surrealisme màgic que aborda la cerca de la felicitat a través de tres històries.

Cinema d'Estiu en el Centre del Carme

'Los guantes mágicos' (2003) és la pel·lícula del divendres 23, un retrat sorprenentment fidel del caràcter emprenedor argentí en una ciutat tan fascinant i boja com és Buenos Aires. Com ocorre al cinema de Jim Jarmusch o Aki Kaurismaki, Martin Rejtman aconsegueix conjuminar l'apatia amb la poesia.

Ja en ple cap de setmana, el Cinema d'Estiu del CCCC acull 'Go Get Some Rosemary' (2009), una obra clau dels germans Safdie que modula de la comèdia al més profund horror. A pesar que el seu protagonista Lenny és un pare rabiosament divertit per a un #iquet, constituïx un manual vivent de tot el que un progenitor mai hauria de fer i incorre en una llarga sèrie d'irresponsabilitats que acaben sent desconcertants fins i tot per a un parell de xiquet que gaudixen amb el caos.

El diumenge 25 es projecta una obra mestra dels anys 90, la mexicana 'La tasca' (1991), un film de Jaime Humberto Hermosillo en la qual s'aborda l'estreta línia que dividix l'erotisme de la pornografia.

El cicle de cinema a la fresca tornarà al claustre del 27 al 31 d'agost amb les últimes projeccions, 'Harry and Ximple', 'Yepeto', Wiener-Dog', 'O homen que copiava' i 'Shiva baby'.

Exposicions

Performance d'Esther Ferrer

El Centre del Carme també compta amb diverses exposicions a les seues sales. És el cas de 'Luis Camnitzer. Inserte título aquí', una selecció de peces creades entre 1967 i 2024 que reflexionen entorn de la idea del fet de nomenar com a exercici d'apropiació, disponible fins al 8 de setembre.

Fins al 15 de setembre es podrà gaudir de 'Bernard Plossu. Espanya en color fresson', amb huitanta fotografies de tota la geografia espanyola amb esta impressió en color tan característica que resulta pictòrica.

'Esther Ferrer. El cos travessat pel gènere, l'espai i el temps' és una altra de les propostes expositives, oberta fins al 13 d'octubre. Se centra en la idea de la dona i del seu cos amb el temps i amb l'espai de manera multidisciplinària a través de l'obra de l'artista plàstica i performer Esther Ferrer.

Finalment, l'exposició educativa, científica i artística 'La vida secreta de les microalgues' sorprendrà el públic fins al 21 d'octubre. En el context actual d'emergència climàtica, mai podrem emfatitzar prou el paper central de les microalgues. Més enllà de la seua funció nutritiva i malgrat la seua grandària infinitesimal, les microalgues fotosintètiques exercixen un paper important en la regulació del clima. Gràcies a la seua capacitat per a fixar massivament CO2 atmosfèric i produir oxigen, participen activament en la reducció de gasos d'efecte d'hivernacle, contribuint a la regulació de la freqüència, intensitat i distribució geogràfica dels fenòmens meteorològics extrems.

La visita a totes les exposicions del Centre del Carme, seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) és gratuïta. El seu horari és de dimarts a diumenge d'11.00 a 21.00 hores i es troba al carrer Museu, número 2, del barri del Carme de València.