El Museu de les Ciències està d'aniversari. I és que aquest pròxim diumenge 13 de novembre es compleixen 22 anys de l'obertura al públic d'una instal·lació que s'ha convertit en una icona de la ciutat de València. Per a celebrar-ho s'han organitzat dues sessions gratuïtes de "Ciència a Escena".
Un conjunt de tallers que tenen com a finalitat divulgar la ciència d'una manera diferent, potenciant els aspectes més lúdics, sense renunciar al rigor científic. Aquests tallers, realitzats per monitors amb formació especialitzada, són una representació d'experiments amb un fil conductor, la fi del qual és difondre la ciència d'una manera divertida, sorprenent a grans i xicotets, que participen en aquests tallers.
Concretament, els tallers, que inclouen experiments científics en directe, es realitzaran en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències el diumenge 13 de novembre a les 12.30 hores i a les 17 hores. L'accés a l'Auditori serà lliure fins a completar l'aforament i en les dues sessions es realitzarà "Química en acció", destinada a xiquets i xiquetes a partir de 8 anys.
Una de les propostes que recull les experiències més sorprenents per a mostrar als més xicotets i xicotetes la màgia de la química: globus que reaccionen de forma violenta quan entren en contacte amb una flama, líquids a temperatures criogèniques que impulsen màquines d'un altre temps, ciris que s'apaguen enigmàticament, líquids que canvien de color de forma sorprenent i rellotges que funcionen amb suc de taronja.
22 anys com a referent de la ciència interactiva
El Museu de les Ciències s'ha convertit, en aquests 22 anys, en un referent de la ciència interactiva. El seu principal objectiu consisteix a fomentar la curiositat i l'esperit crític, intentant sorprendre i divertir al públic a través dels continguts que ofereix entorn del món de la ciència, la tecnologia i el medi ambient.
La diversitat d'exposicions interactives i les nombroses activitats de divulgació que vénen desenvolupant-se en el Museu han culminat en un important èxit de públic, que, sens dubte, ha respost calorosament a la proposta de divulgar i difondre la ciència i la tecnologia des de la diversió i l'entreteniment, però sense renunciar al mínim rigor científic necessari a l'hora d'abordar els temes que es tracten.
En totes aquestes activitats de divulgació, l'experiència en directe segueix sent la forma més estimulant i divertida d'adquirir coneixement científic. Per això, a més de les exposicions, el Museu ofereix un complet programa d'animació científica, que fomenta la participació del públic i la seua col·laboració amb els monitors.