Oci

El claustre de La Nau acollirà sessions de cinema d'estiu amb entrada gratuïta

El centre cultural de la Universitat de València inaugura el dia 9 el cicle 'Nits al Cinema' dedicat a les pel·lícules d'estiu que s'estendrà fins al 17 de juliol

1 minut

El claustro de La Nau en Valencia acogerá sesiones de cine de verano con entrada gratuita

El claustre del Centre Cultural de La Nau, una entitat cultural que pertany a la Universitat de València (UV), es convertirà en un escenari de pel·lícula este mes gràcies a les projeccions gratuïtes de pel·lícules que es realitzaran durant les nits de juliol. Unes sessions fílmiques que s'emmarquen en el cicle 'Nits al Cinema' organitzat per l'Aula de Cinema de la UV i que es durà a terme durant nou jornades a partir de les 22 hores.

Enguany els llargmetratges que podrà gaudir el públic versaran sobre la temàtica de l'estiu i totes les projeccions tindran entrada lliure i gratuïta fins que es complete l'aforament del claustre. Es tracta d'una oportunitat única de poder gaudir d'alguns dels millors clàssics del cinema a l'aire lliure i en un entorn immillorable i inigualable com és el claustre d'este recinte cultural.

A més, les sessions, que tindran lloc del 9 al 17 de juliol, aniran acompanyades d'una introducció a càrrec de crítics i professors universitaris d'aquest àrea de coneixement amb l'objectiu de proporcionar al públic les claus contextuals i analítiques de cadascun dels llargmetratges que es podran veure.

El responsable de l'Aula de Cinema de la Universitat de València, Manuel de la Font, ha assenyalat que el cicle 'Sea, Sex & Sun', títol pres de la cançó de Serge Gainsbourg, "ret homenatge a la història de l'aula, a la creació de "Nits de Cinema" en 2008, cicle inaugurat llavors amb una edició que explorava, amb pel·lícules diferents, la relació entre el cinema i l'estiu".

Programació de pel·lícules del 9 al 17 de juliol

El programa de cinema d'este estiu 2024 s'inaugurarà amb la pel·lícula 'Jaws' (Tiburón), el film de Steven Spielberg que va revolucionar en 1975 el cinema comercial. Esta cinta, connectada amb el suspens hitchcockià amb un tauró quasi inexistent suggerit pel famós tema musical inquietant creat per John Williams, servirà per a obrir boca i submergir als espectadors en el plaer de gaudir-ho en la gran pantalla.

L'endemà, el 10 de juliol, es podrà veure 'Sundown' (2021) del mexicà Michel Franco, amb Tim Roth i Charlotte Gainsbourg, una pel·lícula en la qual el protagonista, una sort de Meursault perdut en Acapulco, decidix aïllar-se socialment entre el sol, el mar i l'arena.

El públic assistent a la projecció d'una pel·lícula en el claustre de la Nau. Imatge: La Nau

Per la seua banda, el dijous 11 de juliol es projectarà 'Conte d'été' ('Conte d'estiu', 1996) d'Éric Rohmer cineasta emblemàtic de la Nouvelle Vague, forma part de la tetralogía o el cicle de les estacions, detalla Adela Mas, directora del Servei de Cultura Universitària. De fet, l'estiu és un dels períodes favorits d'este director —'Li genou de Claire' (1970) i 'Pauline à la plage' (1983)— perquè els seus personatges puguen enredar-se en eixos períodes d'oci en converses interminables sobre l'amor i de la vida.

El divendres 12 prosseguirà el cicle amb 'Été 85' (Estiu del 85, 2020), obra de François Ozon, hereu de Rohmer, i en ella recrea amb nostàlgia, el desig adolescent en els estius dels anys 80'. Amb 'The long, hot summer' ('El llarg i càlid estiu', 1958) de Martin Ritt, adaptació lliure de Faulkner, que podrà veure's el dissabte 13, es canviarà d'estètica, assenyala la directora, cap al blanc i negre i ens endinsarem amb la transpiració de Paul Newman, emulant a la de Brando en Un tramvia anomenat desig.

El diumenge 14, amb la pel·lícula 'Do the Right Thing' ('Fes el que hages de', 1989) de Spike Lee, sentirem la pujada de tensió, violència, racisme i temperatura en un barri marginal de Brooklyn. El 15 de juliol, 'A Bigger Splash' ('Encegats pel sol', 2015) de Lucca Guadagnino, clausura el cicle estival amb un remake o revisió estètica i temàticament intel·ligent i actualitzada de la Piscine (1969) de Jacques Deray, ha conclòs la directora del servei.

'Nits de Cinema' de la UV posarà el fermall d'or el 17 de juliol amb 'El gabinete del doctor Caligari' (1920), referent de l'expressionisme alemany, que ha exercit una enorme influència en nombrosos cineastes, com Tim Burton o Martin Scorsese. L'exhibició d'este clàssic de la història del cinema, de Robert Wiene, anirà acompanyada de música original en directe, composta i interpretada per Trànsit Sonor, duo de música electrònica i clarinet format per Bartolomé Llorens i Alberto Treballs.